DİSK: Taksim'den vazgeçmeyeceğiz

Bozcaada Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplusözleşme imzalandı. Törende konuşan DİSK Genel Başkanı Beko, “Taksim 1 Mayıs alanıdır” dedi
Bozcaada Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplusözleşme imzalandı. Zübeyde Hanım Park Kahvesi’nde yapılan toplusözleşme törenine katılan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, belediye işçilerini, Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz’ı ve Çanakkale Genel-İş Şube Başkanı Erdinç Uslan’ı tebrik etti.

İNATLAŞMASINLAR

Yapılan sözleşmenin ardından bir takım açıklamalarda bulunan Disk Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs kutlamaları, Kıdem Tazminatı ve Cumhurbaşkanlığı Köşkü ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Beko, “Taksim 1 Mayıs alanıdır. Bizim mahkemelerimiz ve AİHM böyle karar verdi. Bu yüzden fazla inatlaşma olmasını istemiyoruz” dedi.

TAKSİM MEYDANI EMEKÇİLERİNDİR

İki yıldır çeşitli baskılar nedeni ile Taksim’de kutlamalara izin verilmediğini, oysa 2010, 2011 ve 2012 yıllarında yüzbinlerin taksimde kutlamalar yaptığını ve kimsenin burnu bile kanamadığını hatırlatan Beko, “Bizim bu konu ile ilgili ulusal ve uluslararası mahkeme kararlarımız var.

Geçen gün Çağlayan Adliyesi’nde duruşmaya çıktık 1 Mayıs yargılanamaz diye. Mahkeme bizim lehimize karar verdi hatta şunu söyledi, DİSK’in Taksim’de kutlama konusunda DİSK’e bağlı işçilerin sorumluluğu vardır.

Taksim 1 Mayıs alanıdır. Bizim mahkemelerimiz ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemeleri de böyle karar verdi. Bu yüzden fazla inatlaşma olmasını istemiyoruz.

İşçiler çiçekleriyle, türküleriyle,  dünyada olduğu gibi İstanbul’da da böyle bir kutlama yapma becerisini gösterebilirsek hem işçilerimiz hem İstanbul hem de ülkemiz kazanacak. Yani hiç kimse kaybetmeyecek herkes kazanmış olacak" şeklinde konuştu.

KAÇAKSARAY'DA SÜMEYYE İÇİN AT PİSTİ

Toplu sözleşmenin bitiminde konuşmasının sonuna doğru Kaçaksaray hakkında konuşan Kani Beko şunları ifade etti :

"Bakıyorsun 5-6 milyon insan işsiz  insanımız var ve 2 milyonun üzerinde insanımız geceleri aç yatıyor. Ama bakıyorsun bir yanda ne olduğu belli olmayan ucube bir saray.

1250 Oda ve 3 bine yakın işçi çalıştırıyorlar. Bu arada benim  orada yaşayan ve çalışanlar arkadaşlarım var ve  bana diyorlar ki orada bir pist yapılıyormuş gelin görün diyorlar. Hayırdır ne pisti dedim.

Neymiş Erdoğan’a at hediye edilmiş de Sümeyye Erdoğan da ata binmek için ders alıyormuş. İşte bir yandan da 2 milyonun üzerinde insan geceleri aç yatıyor ve bir yandan bu manzaralar.

Kusura bakmayın ben böyle bir hükümete oy vermeyeceğim. Tabii ki herkesin ayrı düşüncesi vardır ancak benim oyum barıştan eşitlikten demokrasiden ve sendikal haklardan yana partilere oy vereceğiz."


KOCAMIŞ'IN İSMİ SOKAĞA VERİLECEK

Toplu sözleşmenin ardından Kani Beko, dair başkanları ve  Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz 1977’de Kazancı yokuşunda hayatını kaybeden hemşire ve 4 aylık hamile olan Kıymet Kocamış’ın mezarını ziyarete gitti.

Bundan üç sene öncesine kadar ismi bile unutulan Kıymet Kocamış için CHP’li Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, Kıymet Kocamış’ın hem ülkemiz hem de adamız için bir onur olduğunu vurgularken Mayıs ayında alınacak meclis kararı ile de adının ailesinin yaşadığı sokaklardan bir tanesine verileceğini açıkladı.

Bunun üzerine Beko, "Biz Kıymet Kocamış’ın anısına adada bir sokağa isminin verilmesinden çok mutluluk ve onur duyarız. Disk olarak ta elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" dedi.

Kaynak: Serkan İLİK | BirGün

    :

    :

    :

    :

    "DİSK: Taksim'den vazgeçmeyeceğiz" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ