close

CHP'li kadın milletvekilini fotoğraf çekiyor diye dövmeye kalkmış!

TBMM Genel Kurulu’nda, İç Güvenlik Paketi Yasa Tasarısı’nın görüşülmesi çıkan tokmaklı kavganın ardından kadına yönelik şiddeti önlemek için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’ndan öneri geldi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL 

FOTOĞRAF ÇEKİYOR DİYE CHP'Lİ GÜVEN'İN ÜZERİNE YÜRÜMÜŞ...


TBMM Genel Kurulu’nda iktidar ile muhalefet arasında İç Güvenlik Paketi Yasa Tasarısı nedeniyle çıkan gerginlik bir anda kavgaya dönüşmüştü. İktidar milletvekillerinin sandalye, tokmak ve çan ile müdahalesi sonucu bazı muhalefet milletvekilleri yaralanmıştı. Genel Kurul’da yaşanan bu olay kadına yönelik şiddeti önlemek için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda da gündeme geldi. CHP’li Hülya Güven, Genel Kurul’da fotoğraf çekiyorum diye AKP’li erkek milletvekilleri tarafında bayağı tepki gördüm. Neredeyse döveceklerdi” diye konuştu.

KOMİSYONUN GÖREVİ DEĞİL

AKP’li Vural Kavuncu ise Meclis'te yaşanan kavganın toplumdaki durumun bir yansıması olduğunu savunarak, “Bu hengame içinde, olayın siyasi failini belirlemek komisyonun görevi değil” dedi. Yaşananlar sırasında kendisine de  muhalefet milletvekillerinin tepki gösterdiğini söyleyen Kavuncu, “Ben hekimim. Daha önce aynı bankoyu paylaştığım bir CHP’li vekile tıbbi olarak hatır sormak için gittiğimde, CHP’li bir kadın vekilin, ‘Hangi yüzle geldin. Yüzsüz. Biz, AKP doktoru istemiyoruz’ tepkisiyle karşılaştım. Bir kadın milletvekilinin bana bu şekilde tepki göstermesi hoş olmadı” dedi.

FOTOĞRAF ÇEKTİ DİYE DAYAKLA TEHDİT EDİLDİ

Kavuncu’nun ardından cevap hakkının doğduğunu belirten CHP’li Hülya Güven,  şöyle konuştu:

“Ben de hekimim. Sizin karşılaştığınız davranış ile benimkini aynı torbaya koymak doğru değil. O anda böyle bir tepkiyle karşılaştıysanız nedenini anlamanız ve hoş görmeniz gerekirdi. Benim çektiğim fotoğraf yerdeki arkadaşımıza müdahale edilmesiyle ilgiliydi.”

 VEKİLLERE ACİL YARDIM EĞİTİMİ VERİLSİN

Komisyonda ilginç bir öneri de sunan Güven, vekillere acil yardım eğitimi verilmesini istedi. Güven, “Bir arkadaşımız yerde yatıyordu. Bana fotoğraf çektiğim için saldırmaya çalışan AKP milletvekili de 'Neden yerde yatıyor? Kaldırın tutun, götürün’ diye talimat veriyordu. Ancak, travma geçiren  kişi için ambulansın, sedyenin gelmesi beklenir. Bu kavgalar gösteriyor ki milletvekillerine travmaya uğrayan kişiye ne yapılacağın dair acil tıbbi yardım eğitimi verilirse iyi olur” dedi.

İSTERSEN GEL DÖV

Karşı Gazete’ye konuşan CHP’li Güven, travma sonrası, karga tulumba götürülen yaralılarda bel ve boyun kırığının yaşanabildiğine dikkat çekerek, kişinin engelli kalabileceğini kaydetti. Güven, “Ben, kavga esnasında yerde kalan Vekilimiz Musa Çam'ın yerden kaldırılmasına engel olmaya çalışırken, o bana saldıran kişi “kaldırın diye” bağırıyor. Çünkü orada yatmasından dikkat çekmesinden ve görüntülenmesinden rahatsız... Sağa sola talimat yağdırıyor... O kişi sonra üzerime yürüdü, gel döv istersen dedim. Yanındakiler tuttu” ifadelerini kullandı.

LÜTFEN O FOTOĞRAFI SİL

Bir başka AKP’li vekili de, CHP’li bir kadın vekilin kolunu sıkarken fotoğrafladığını  belirten Güven, daha sonra o AKP’li milletvekiline fotoğrafı gösterdiğinde, utanıp silmesini rica ettiğini söyledi. Meclis'teki kavganın, iktidarın muhalefete katlanamaması, sayısal gücü ve demokrasi anlayışından kaynaklandığını belirten Güven, aile içi şiddetin temelinde de benzer şekilde beyin gücü yerine kas gücünün kullanılması anlayışının yattığını vurguladı. 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li kadın milletvekilini fotoğraf çekiyor diye dövmeye kalkmış!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ