close

​Bayramda bile çocukları ağlattılar

Bakırköy 23 Nisan törenlerinde çocukların bale gösterisi son anda iptal edildi. Yetkililer bunu “Kültürümüzde yok” diye savundu. Veliler ise isyan etti
Tüm yurtta kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı neşesine Bakırköy’de gölge düştü. İstanbul’un Bakırköy İlçesi’ndeki tören, Özgürlük Meydanı’nda başladı.

Kaymakam Adem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ve ilçe yöneticilerinin katıldığı törenin ardından, İncirlik Ahmet Hamdi Tanpınar Ortaokulu’daki gösterileri izlemeye gidildi.

‘KIYAFETLERİ YÜZÜNDEN Mİ?’

İddiaya göre; eğitim yılı başından bu yana 23 Nisan Çocuk Bayramı öncesi bale dersi alan 3 -A sınıfı öğrencileri gösterilerini sunmak için hazırlandı. Çocuklar, kıyafetlerini giydi, son provalarını yaptı. Ancak minik balerinler sahneye çıkarılmadı.

Veliler duruma isyan etti. Şikayet üzerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi CHP’li Nadir Ataman ve CHP ilçe yöneticileri okula gitti. Ataman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın ile görüştü. Saatlerce sahneye çıkmak için bekleyen çocukların gösterisinin neden iptal edildiğini sordu.

CHP’li Nadir Ataman, “Çocuklar okul açıldığından bu yana bedelini ödeyerek bale kursu alıyor. 23 Nisan günü yapılacak gösteriyi kıyafetleri yüzünden mi iptal ettiniz? Niye çocukları engelliyorsunuz?” diye sordu. Emrullah Aydın, “Programda yok” yanıtı verdi.

Aydın, tepki üzerine gösteriye çıkamadığı için ağlayan çocukların aileleriyle de görüştü. Veliler, Aydın’ın “Sizler tepki gösteremezsiniz. Ben müdürüm, benim dediğim olur. Cumhuriyet özüne dönmektir. Özüne dönmekte bale yoktur. Kültürümüzde yok” dediğini, öğretmenleri azarladığını öne sürdü. Aileler, “Çocuklarımız eve ağlayarak gitti. Bunların bırakın vatandaşı çocuklara bile saygısı yok” diye konuştu.

Kaynak: Hande Zeyrek/Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​Bayramda bile çocukları ağlattılar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ