Erdoğan'ın eli muhtarların cebinde

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Ak Saray'da düzenlenen muhtarlar toplantısına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.
Oran muhtarların söz konusu toplantıya geliş gidiş masraflarının kendileri tarafından karşılandığını belirterek, "Cumhurbaşkanı, muhtarlarımızı figüran olarak kullanmakta, onların üzerinden siyaset yapmaktadır" dedi. 

Oran'ın açıklaması şu şekilde:

12 yıllık AKP döneminde unutulan muhtarlar ne hikmetse şimdi hatırlandı ve bu toplantılar vesilesiyle 27 Ocak, 17 Şubat, 24 Şubat ve 10 Mart, 23 Mart ve 8 Nisan olmak üzere yılbaşından bu yana muhtarlarla Saray’da 6 kez bir araya gelindi.

"MUHTARLAR BAHANE SİYASET ŞAHANE"

Bu toplantıları, özellikle Meclis’teki partilerin haftalık grup toplantılarını yaptığı Salı günlerine denk getiren Cumhurbaşkanı, muhtarlarımızı figüran olarak kullanmakta, onların üzerinden siyaset yapmaktadır.


Ortalama iki haftada bir yapılan toplantıların her birine yaklaşık 400 muhtar katılmaktadır. Türkiye’deki tüm muhtarların birer kez bu toplantıya çağırılması durumunda Saray’da toplam 135 toplantı yapılabilecek; bu tiyatro daha 5 yıl sürecektir.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden bin bir güçlükle toplantıya katılan muhtarlarımız açısından bu toplantılar tam bir çileye dönüşmüştür, açıkçası “Muhtar, muhtar olalı böyle zulüm görmemiştir”.

SARAY’IN HAMAMI ALTINDAN, MUHTARIN MASRAFI CEBİNDEN…

Toplam maliyetinin 10 milyar TL’yi bulduğu belirtilen, altın varaklı bardakları, altın yaldızlı mozaiklerle bezeli hamamları bulunan Saray’da zorla toplanan muhtarlarımız, tüm geliş gidiş masraflarını kendi cebinden karşılamaktadır.

Apar topar Saray’a çağırılan muhtarlara kalacak yer dahi sağlanmamakta, sadece bir öğün yemek verilmektedir. Saray Sakini’nin iki saatini ayırdığı ve aklına geleni söylediği bu toplantıların, katılımcı muhtarlarımıza maliyeti ise bir hayli yüksektir...

MUHTARLARIN MALİYETİ YÜKSEK...

Örneğin; toplantı için kendisine bir gün önce haber verilen, Başkent’e 6 saat mesafedeki Sivas’ın Gemerek ilçesi Eskiyurt köyü muhtarının önce 2 saatlik karayolu ile Kayseri’ye, ardından da zaman darlığı nedeniyle Kayseri Havalimanı’ndan İstanbul aktarmalı uçakla Ankara’ya ulaşması gerekmektedir.

Bu muhtarımızın yol masrafı için yapacağı asgari harcama 450-500 lirayı bulmaktadır. Muhtarımızın Ankara’nın en ucuz otellerinin bulunduğu Dışkapı, Çankırı Caddesi, Denizciler Caddesi, Necatibey Caddesi, Maltepe gibi bölgelerdeki otellerden birinde kalması durumunda ödeyeceği günlük ücret 60-70 liradır.

Şehir içinde geliş gidişlerde ödenecek taksi paraları ve diğer giderler de eklendiğinde 12. Cumhurbaşkanını dinlemek için Saray’a gelecek bir muhtarımız neredeyse bir aylık maaşı kadar masrafa katlanmaktadır. Edirne, Trabzon, Kars, Hakkâri, Van gibi daha uzak yerlerden gelen muhtarlarımızın maliyeti ise çok daha yüksektir.

Kaynak: Grihat

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın eli muhtarların cebinde" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ