Hamdi Topçu'nun istifasının arkasından Bilal Erdoğan çıktı

Erdoğan ailesine yakınlığı ile bilinen THY Yönetim Kurulu Eski Başkanı Hamdi Topçu'nun istifasının arkasından Bilal Erdoğan çıktı. İddialara göre Bilal Erdoğan, Paralel" olduğu şüphesiyle Hamdi Topçu'nun istifasını istedi.
Hamdi Topçu , THY Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden beklenmedik bir anda istifa etmişti. Topçu'nun istifası önce vekil adaylığına yorulsa da sonrasında vekil adayı olmayacağını açıkladı ve başvuruda bulunmadı.  

ERDOĞAN'A ÇOK YAKIN TOPÇU NEDEN İSTİFA ETTİ?

Erdoğan ailesine yakınlığı ile tanınan Hamdi Topçu'nu istifa etmesi akıllarda soru işareti bıraktı. Topçu istifası sonrası bir gazeteye verdiği röportajda istifasında Erdoğan'ın payının olduğunu ima etmiş ve bu şekilde ayrılmak zorunda kaldığı için hüzünlü olduğunu ifade etmişti.

ERDOĞAN'I İMA ETMİŞTİ

Topçu röportajda şu ifadeleri kullanmıştı;

Peki, neden istifa ettiniz?

- Muktedir olamazsanız karar veremezsiniz. Karar veremiyorsanız da patinaj yapmaya gerek yok. Kimseden telkin almadım, ama değişim istendiğini hissettiğim an bunun önünü açmam gerekiyordu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden biriydiniz. İstifa haberinizi nasıl karşıladı?

-Cumhurbaşkanımızla ya da Başbakanımızla istifadan sonra herhangi bir görüşmem olmadı.

İstifanızla Erdoğan’ın bir ilgisi var mıydı?

- Bırakma zamanımın geldiğini hissettim ve istifa ettim. - “Kırgın değilim, ama üzgünüm” demişsiniz… - Aldığım karardan pişman değilim ama 12 yıl sonunda böyle bir usulle bırakmam biraz hüzünlü oldu tabii.

İSTİFANIN ARKASINDAN BİLAL ERDOĞAN ÇIKTI

Hamdi Topçu'nun ani istifasının arkasında Bilal Erdoğan'ın olduğu öne sürüldü.

"O MÜDÜR PARARLEL, KOV ONU" DEDİ AMA...

İddialara göre, Bilal Erdoğan, Hamdi Topçu'ya, THY TGS Müdürü'nü kovmasını, onun "Paralel" olduğunu söyledi. Ancak Hamdi Topçu, Bilal Erdoğan'ın bu emrine direndi.

Topçu, TGS Müdürü'nün arkasında durarak müdürün hemşehrisi olduğunu, onu tanıdğını 'Paralel' olmadığını söyledi ve TGS Müdürü'nü kovmadı.

EMRİNİ UYGULAMAYAN HAMDİ TOPÇU, BİLAL'İ ÇOK SİNİRLENDİRDİ

Hamdi Topçu'nun emrini uygulamaması ve TGS müdürünü kovmaması üzerine Bilal Erdoğan'la Topçu arasındaki ipler gerildi. iddiaya göre, Bilal Erdoğan, bir zamanlar çok yakın oldukları, aileden kabul ettikleri Hamdi Topçu'nun üzerini onun da 'Paralel' olduğunda şüphe ederek çizdi ve istifasını istedi. Bunun üzerine Topçu, THY Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden Bilal Erdoğan'ın emriyle istifa etti.

17 ARALIK'TA ERDOĞANLAR TOPÇU'DAN YARDIM İSTİYORDU

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı olan 17-25 Aralık'la ilgili internete düşen ses kayıtlarında Erdoğan ailesinin Hamdi Topçu'dan yardım istediği iddia ediliyordu.

Dönemin Başbakanı Recep Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmada, Recep Erdoğan, Bilal Erdoğan'ı Hamdi Topçu'ya yolluyor ve Zekeriya Öz üzerinden 17 Aralık dosyasına ulaşmasını istiyordu.



İşte o skandal görüşme:

1.görüşme

Tayyip Erdoğan:
Oğlum ben şimdi akşam Konya’dan İstanbul’a döneceğim, ondan sonra öğlen civarı tekrar Ankara’ya döneceğim, şimdi Hamdi’yi çağırın da.

Bilal Erdoğan: Hangisi? Tayyip Erdoğan: Hamdi, Hamdi Bilal Erdoğan: Topçu ?

Tayyip Erdoğan: Topçu Bilal Erdoğan: Tamam Tayyip Erdoğan: Zekeriya bu işin içinde, Zekeriya bu işin içinde diyorum, tamam mı?

Bilal Erdoğan: Tamam

Tayyip Erdoğan: Gerekirse, yani onunla da bu işi konuşarak, “arkadaş bu işi bugün bitirmen lazım” ona bunu desin.

Bilal Erdoğan: Tamam babacım ama işte o da demekki bunlarla çalışıyor.

Tayyip Erdoğan: O onlardan zaten canım. 2. görüşme

Bilal Erdoğan: Şimdi Hamdi beyin yanından çıktım, akşam 6’da görüşecekler.

Tayyip Erdoğan: 6 geç olur, 6’da işi bitirmiş olur.

Bilal Erdoğan: Telefonda haberim yok demiş, haberi yokmuş bir de dosya doluymuş.

Tayyip Erdoğan: Yalan söylüyor tabi ya, hem haberim yok diyor hem dosya dolu diyor, nasıl oluyor bi iş.

HAMDİ TOPÇU GİTTİ YERİNE TAPELERLE MEŞHUR OLAN AKP'Lİ İLKER AYCI GELDİ

25 Aralık yolsuzluk operasyonunun polis fezlekesinde de adı geçen Aycı'nın, Haramzedeler isimli Twitter kullanıcısının yayınladığı tapelere göre, Bilal Erdoğan'ın "Sen dar gelirlisin, nasıl o evi alacaksın" diye şakalaştığı, sonra da ev alması için "yardım" ettiği kişi olduğu iddia ediliyordu.

Polis fezlekesinde işadamları Cengiz Aktürk ve Usame Kutub’la o dönemin belediye danışmanı İlker Aycı’nın Etiler Polis Okulu arazisinin AVM, rezidans ve otel yapılmak üzere kendilerine verilmesi için dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdığı ortaya çıkmıştı.



Aycı'nın THY Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilmesiyle, mektubun ilgiliye ulaştığı üstüne bir de THY'nin armağan edildiği yorumları yapılmıştı.

TAPELERİYLE MEŞHUR İLKER AYCI'IN İLK İŞİ 25 ARALIK'IN KAFA İSMİNİ YANINA ALMAK OLDU

Türk Hava Yolları tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na verilen bilgiye göre İnsan Kaynakları’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Öztürk karşılıklı anlaşarak görevinden ayrıldı.

Yerine THY dışından Abdülkerim Çay atandı. 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasında adı geçen ve Erdoğan'ın ortağı olduğu iddia edilen Bosphorus 360’ın Genel Müdürü olan Abdülkerim Çay bir dönem Recep Erdoğan’ın başbakanlığında danışmanlığını yapmıştı. 



ABDÜLKERİM ÇAY 25 ARALIK DOSYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİNDENDİ

Tarihin en büyük yolsuzluk soruşturmalarından 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında Abdülkerim Çay'ın ismi sık sık geçiyor. 25 Aralık soruşturma dosyasında yer alan fotoğrafları Arzu Yıldız T24'te yayınlamıştı.

Yıldız'ın haberine göre Bilal Erdoğan, Usame Kutub ve Abdülkerim Çay’ın yanı sıra Star gazetesi ve Kanal 24 televizyon kanalının sahibi Tevhit Karakaya, Bosphorus 360'ın sahibi Cengiz Aktürk, Yasin El Kadı, El Kadı’nın oğlu Muaz Kadı, İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Sahibi Serdar İnan ve ünlü İtalyan mimar Federico Delrosso yer alıyor.

Polis tarafından hazırlanan ve savcılığa sunulan iddialarda, söz konusu isimlerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın satılmadığını tapusunu göstererek duyurduğu Etiler Polis Okulu’nun arazisini almak için hazırlık yaptıkları, İtalyan mimarın da proje için getirildiği yer alıyor.









Kaynak: Memhmet Aydoğmuş | Haberdar

    :

    :

    :

    :

    "Hamdi Topçu'nun istifasının arkasından Bilal Erdoğan çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete