​Binali Yıldırım çark etti

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, telefon dinlemeleri konusunda çark etti.
28 Ocak 2009 günü TBMM kürsüsüne çıkıp ”Yanlış işiniz, yasal olmayan işiniz yoksa, dinlenmekten korkmayın”diyen Yıldırım, şimdi telefon dinlemesinin tamamen kaldırılmasını istedi ve ”Bu iş şantaj ve suçlu oluşturma amacıyla yapılmamalı; hepten dinlemeler yasaklanmalı” dedi.

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Habertürk’e yaptığı açıklamada telefon dinleme uygulamasının kaldırılmasını istedi ve “Devletin bekası ve güvenliği konularında bilgi ya da istihbarat toplama, takip amaçlı sınırlanabilir. Daha sonra da hepten kaldırılabilir. Hepten dinlemeler yasaklanmalı” dedi.

Binali Yıldırım, 28 Ocak 2009 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda muhalefet milletvekillerinin ‘dinlemelerle korku imparatorluğu oluşturuluyor’ eleştirilerine ise “Yanlış işiniz, yasal olmayan işiniz yoksa, dinlenmekten korkmayın” cevabını vermişti

İŞTE TUTANAKTAKİ O SÖZLER

YILDIRIM: Tabii benim demek istediğim şudur: Eğer yanlış işiniz yoksa, yasal olmayan hiçbir işiniz yoksa dinlenmekten korkmayın, istediğiniz kadar konuşun.

MEVLÜT ASLANOĞLU (CHP) – Yapmayın Sayın Bakanım!

AKİF EKİCİ (CHP) – Çok kötü bir cümle ama Sayın Bakan!

BİNALİ YILDIRIM: – Bu da bir hakikattir. Bu şartlar altında yapılacak başka bir şey yoktur. Teknolojinin önüne geçme imkânı yoktur ama önemli olan, kim ne yaparsa yapsın, yasal olmayan yollardan böyle bir şey yaparsa bunu delil olarak kullanamaz, şantaj olarak kullanamaz.

Kaynak: Veli Toprak/Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​Binali Yıldırım çark etti" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ