​Davutoğlu'ndan muhalefete hakaret

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sivas'ta konuştu.
Davutoğlu, Sivas'ta yaptığı konuşmada, Selahattin Demirtaş'a 'çete' , Kemal Kılıçdaroğlu'na ise 'çarkçı' diyerek hakaretlerde bulundu. 

'DEMİRTAŞ AYRI BİR ÇETE'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatacakları söylemiyle ilgili sert eleştirilerde bulunarak şöyle dedi:

"Demirtaş ayrı bir çete. HDP şiddet, törer çetesi. Bir taraftan Ağrı'da teröristleri indirecekler ve vatandaşımıza baskı yapacaklar. Diğer taraftan İstanbul'da, Sivas'ta Alevi, Kürt kardeşlerimize sahip çıkıp özgürlük, haklar diyecekler. Ey Demirtaş, Anadoluda halklar değil bir tek millet var.

Sivas Kongresi'ni kimler yapmışsa, içindeki bütün unsurlarıyla bu milletin bir parçasıdır. İktidara gelirse Diyaneti kapatacakmış. Bir, iktidara gelemezsin. İki, barajı zaten geçemezsin. Üç, bu millet sana veya her hangi bir millete diyaneti kapattırmaz.

Diyanetimizi de, milli değerlerimizi de koruyacağız. Sünni-Alevi bütün vatandaşlarımızla insan onuruna sahip şekilde yaşayacağız. Yeni Türkiye sözleşmesi ilan ettik. Sivas Kongresi'ne atıfta bulunan bir metin olarak gelin hep berber yeni bir Türkiye'nin yeni Anayasasına imza atalım.

Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş şu ana kadar bütün milleti kucaklayan bir teklifte bulunamadılar. Onlar Sivas Kongresi'nin, Kuvay-i Milliyenin ruhunu bilmezler.

Anadolunun her köşesindeki insanımızı tek bir yumruk yapacağız. Balkanları, kafkasları, orta doğuyu, oradaki kardeşlerimizi her zaman koruyacağız."


ONLAR PALAVRA ATAR BİZ YAPARIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 79 yılda harcanan hazine ile AKP iktidarı dönemindeki harcama hatırlatmasını yapan Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti:

"Ağzından hayırlı bir şey çıkmaz ki bu adamın. Biz devraldığımızda hazine tam takırdı. Biz bu geliri alın terimizle doğru bir idare ve halkımızın desteğiyle bulduk. Kılıçdaroğlu hasbel kader buraya gelirse ne yaptığımızı ona gösterin. Diyin ki 'Ankara'dan Sivas'a gelirken hızlı tren Sivas'a doğru ilerliyor.

Ey Kılıçdaroğlu sen uyuyorsun, ama Sivas hızlı trene kavuşuyor' diyin. En geç 2018'de Sivasla hızlı trenimiz buluşacak. Burda durmayacağız. Erzurum Kars, Tiflis'e, Bakü'ye kadar Sivas birleşecek. Hazar Denizi'nden Karadenize, Akdeniz'e giden herkes Sivas'a selam duracak. Çünkü Sivas selam durulmayı hak ediyor."


Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Davutoğlu'ndan muhalefete hakaret" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ