Ata'nın tablosu sahipsiz kaldı!

Çankaya'daki tablolar Beştepe'ye taşındı duvarda sadece Atatürk kaldı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kaç-Ak Saray'a taşınınca MGK toplantılarının yapıldığı salonda Atatürk portresi olmadığı ortaya çıkmış ve eleştiriler üzerine bu salona Atatürk portresi asılmıştı. Durumun sadece bundan ibaret olmadığı ortaya çıktı. Erdoğan'ın, Beştepe'ye taşınırken Çankaya'daki tören salonunda bulunan ''İzzet Kaya-1934'' imzalı Atatürk portresini almadığı ortaya çıktı.
 
ATATÜRK PORTRESİ YERİNDE KALDI

Büyük tören salonundaki Atatürk portresi yerinde bırakıldı. Önüne de kullanılmayan hoparlör ve ses cihazları yığıldı. Atatürk tablosunu almayan Erdoğan, daha önce Çankaya'da bulunan Türk ressamların ünlü tablolarını Kaç-Ak Saray'a taşıdı ve Çankaya Köşkü'nün duvarları bomboş kaldı. Ünlü Rus ressam Ayvazoski tabloları da şimdi kabul salonu başta olmak üzere Kaç- Ak Saray'ın duvarlarını süslüyor.


DÖRT KEZ İSTANBUL'A GELMİŞTİ

Dünyaca ünlü Rus ressam Ayvazoski, 1845-1890 yılları arasında 4 kez İstanbul'a gelmiş ve Sultan Abdülaziz'in Dolmabahçe Sarayı için sipariş ettiği tabloları yapmıştı.

Son ziyaretinde de Sultan II. Abdülhamid'in huzuruna kabul edilerek, padişaha iki tablosunu hediye etmişti. Bu tablolar yıllarca Dolmabahçe Sarayı'nda kaldı. Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanlığı döneminde ise bir bölümü Çankaya Köşkü'ne alındı. Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca, tabloları Kaç-Ak Saray'a taşıdı.

23 BAHÇIVAN DA KAÇ-AK SARAY'DA

Sözcü'ye ulaşan kareler, Atatürk'ün yadigarı Çankaya Köşkü'nün son halini de gözler önüne seriyor. Binlerce lira harcanarak Abdullah Gül-Hayrunnisa Gül Çifti tarafından yeniden düzenlenen Çankaya Köşkü, Başbakanlığa devredildikten sonra yalnızlığa itilmiş halde.

Köşk'te görevli 23 bahçıvan da Saray'a götürüldüğü için Çankaya Köşkü'nün bahçesi de, eski güzelliğinden uzak kaldı.

Kaynak: Sözcü / Ali Ekber Ertürk

    :

    :

    :

    :

    "Ata'nın tablosu sahipsiz kaldı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ