Yeni Türkiye’nin Yolsuzluk Algısı

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun çok manidar bir tarihte şaka gibi bir genelgeye imza attığı ortaya çıktı.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

T.C. Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nun 17 Aralık 2014 tarihinde 2014/1 nolu olarak yayınlanan genelgesi şaka mı bu diye sorgulamamıza sebep oldu.

Kurulun yayınladığı genelgede aynen aşağıdaki ifadelere yer veriliyor;

“…memurların hediye çekleri, takı, gıda türü hediyeler almalarının yasak olduğu…”

“İlgili mevzuattaki bu yasaklamalara rağmen kamu görevlileri bazı özel kişi ve firmalar ile denetimi altında bulunan kuruluşlarca özellikle yılbaşı, bayram ve diğer günler bahane edilerek çeşitli hediyeler verildiği görülmektedir.”

“Kamu görevlilerine verilen hediyeler, kamuoyu nezdinde etik tartışmalara yol açmakta, kamuda yozlaşmaya, yolsuzluk algısına, kamu yöneticilerine duyulan itibar ve güvenin azalmasına neden olmaktadır”
 
Artık yeni Türkiye’de;

Ayakkabı kutularında 4,5 milyon dolarla yakalanan banka genel müdürleri yolsuzluk algısına neden olmuyor da bir memurun yeni yıl dolayısıyla kabul ettiği ajanda yolsuzluk algısına neden oluyor!

Bakanlara hediye edilen 700 bin liralık saat yolsuzluk algısına neden olmuyor da bir memurun yeni yıl dolayısıyla kabul ettiği takı yolsuzluk algısına neden oluyor!

Bakan çocuklarının ultra lüks evlerinde para sayma makinaları ve yüksek miktarda para ile yakalanmaları yolsuzluk algısına neden olmuyor da bir memurun yeni yıl dolayısıyla kabul ettiği hediye çeki yolsuzluk algısına neden oluyor!

Ülkeyi yönetenlerin çocuklarının “sıfırladım bıbıcım” dediği halde geriye 30 milyon Avro kalması yolsuzluk algısına neden olmuyor da bir memurun yeni yıl dolayısıyla kabul ettiği gıda paketi yolsuzluk algısına neden oluyor!

Yolsuzluğa bulaşan bakanların soruşturmalarına yayın yasağı getirilmesi yolsuzluk algısına neden olmuyor da kamu görevlisine verilen basit hediyeler yolsuzluk algısına, yozlaşmaya, itibar ve güvenin azalmasına neden oluyor, öyle mi?

Yanlış anlaşılmasın, bir memurun hiçbir şekilde hediye kabul etmesine taraftar değiliz. Sadece, Etik Kuruluna göre bunlar yolsuzluk algısına neden oluyorsa yukarıda saydıklarımız acaba hangi algıya neden oluyor, sormadan geçemiyoruz. 

17 Aralık günü yayınlanan bu genelgeyi yayınlayanlar bunun insanlara Türkiye’de 17 Aralık 2013 tarihinde ortaya dökülen hırsızlıkları, yolsuzlukları çağrıştıracağını düşünemeyecek kadar mı akıl tutulmasına düşmüş durumdalar.

Yoksa yurttaşı enayi yerine koyacak kadar mı aymazlık içerisindeler?

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Yeni Türkiye’nin Yolsuzluk Algısı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ