Okulda kızlara taciz timi, AKP'nin eseri

Okulda kızlara taciz timi, AKP'nin eseri neden mi? Yasa çıkarıp, tüm müdür ve müdür yardımcılarını görevden almışlardı...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

TÜM MÜDÜRLERİ GÖREVDEN ALIP, EĞİTİM BİR SEN'İN ÖNERDİKLERİNİ ATAMIŞLARDI...

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Filiz G.'nin  okuldaki 31 sınıf başkanını toplayarak, "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak" sözleri, Meclis gündemine taşındı. 

"KIZLARA TACİZ TİMİ, AKP'NİN ESERİ!"

CHP'nin eğitimci milletvekili Nur Serter, yaşanan olayı Karşı Gazete'ye değerlendirdi. 

"AKP iktidarı döneminde kadın cinayetleri artış göstermiştir. AKP zihniyetinin kadını değersizleştiren açıklamaları Antalya- Kepez'de yaşanan bu skandalın alt yapısını hazırlamıştır" diyen Serter; iktidarın geçen yıl çıkardığı yasa ile istemediği tüm müdür ve müdür yardımcılarını görevden aldığını hatırlattı. Özellikle Eğitim- Sen üyesi okul yöneticilerini yönelik bir kıyım yaşandığını vurgulayan Serter, şöyle konuştu:

"AKP YANDAŞLARI OKUL YÖNETİCİSİ OLDU"

"AKP iktidarı 1/3/2014 tarihinde yürürlüğe giren 6528 sayılı kanunla tüm okul müdürlerini ve müdür yardımcılarını görevden almış bunların yerine AKP'nin yandaş sendikası Eğitim- Bir- Sen tarafından önerilen kişiler okullara yönetici olarak atanmışlardır. Sadece siyasi nedenlerle yönetici atamanın sonucu budur. Okullara atanan deneyimsiz, yetersiz yöneticiler nedeniyle bu tür olaylar artarak devam edecektir."

"MÜDÜR YARDIMCISI OKULDA ŞİMDİYE KADAR KAÇ KIZI TACİZ ETTİRMİŞ?"

Serter, olayı soru önergesi ile  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya da sordu. Avcı'dan adı geçen müdür yardımcısının hangi tarihte atandığı, hangi sendikaya üye olduğu ve  hakkında soruşturma açılıp- açılmadığı sorularına yanıt istedi.  

Serter, önergesinde "müdür yardımcısının talimatı ile şimdiye kadar kaç kız öğrencinin taciz edildiği" sorusunu da yöneltti. 

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Okulda kızlara taciz timi, AKP'nin eseri" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ