Kabataş Yalanı'nı okur temsilcisi de savunamadı

Havuz gazetesi Sabah, Kabataş Yalanı'nı savunmakta zorlandı.
AKP'ye yakın Sabah gazetesinin okur temsilcisi İbrahim Altay, ‘Kabataş yalanı’nı ispat için gazetesinin zorlama bir ‘grafik’le süslediği ve sosyal medyada alay konusu olan ‘Kabataş saldırısı 52 saniyede oldu’  manşetini savunmakta zorlandı.

Sözü edilen 52 saniyelik karşılaşma sırasında tam olarak neler yaşandığının bilinmediğini vurgulayan Altay, buna karşın kadının ifadesi ve polisin izlenimlerine dayanarak bu konuyu haberleştirdiklerini belirtti. Altay, ‘paint terk’ olay yeri grafiği içinse, “Polis ifadesine göre hazırlanmış bir grafik olduğu daha net vurgulanmalıydı” dedi.

GAZETEYLE MAKARA YAPMAK FARKLI

‘Kabataş hadisesi’ başlıklı bugünkü yazısında söz konusu manşete ilişkin onlarca telefon, yüzlerce e-posta aldığını kaydeden ve bu mesajlardan örnekler sunan Altay, gazeteyi eleştiren okuyucularına şöyle sitem etti:

“Değerli okurlarımız! Eleştirinin de bir ahlakı vardır. Gazeteyi eleştirmek, dalga geçmek, makara yapmak farklıdır; okurlarını tahkir etmek farklı.”

GRAFİĞE FOTOĞRAF MUAMELESİ YANLIŞ

Sözü, ’52 saniye sürdü’ denilen saldırıya ilişkin Twitter’da alay konusu olan grafik çalışmasına getiren Altay, “Bu grafiğe, fotoğraf muamelesi yapmak yanlış. Öte yandan bilgi grafiklerinin fotoğrafın yerini alamayacağı da bir gerçek” dedi.

Kaynak: Diken

 

    :

    :

    :

    :

    "Kabataş Yalanı'nı okur temsilcisi de savunamadı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ