Savcı Karaca teslim oldu

Tutuklama kararı verilen savcılardan Ahmet Karaca da teslim oldu.
Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili operasyonların ardından açığa alınan ve HSYK'nın kararı üzerine Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında tutuklama kararı verilen savcılardan Ahmet Karaca bu sabah Gaziantep Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

ÖNCE AÇIĞA ALINDI SONRA...

Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevindeyken MİT'e ait TIR'ların durdurularak aranması olayının ardından önce Kayseri'ye, ardından Gaziantep'e atanan savcı Ahmet Karaca, geçen ocak ayında HSYK kararıyla açığa alındı.

Görevden alınan Cumhuriyet Savcısı Karaca hakkında dün HSYK müfettişlerinin raporu doğrultusunda diğer 3 savcı ve Adana İl Jandarma Komutanı ile birlikte tutuklama kararı verildi.

Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararının ardından dün gece harekete geçen polis ekipleri, savcı Karaca'yı Beykent Mahallesi'ndeki evinde bulamadı. Aranan Savcı Karaca, bu sabah saatlerinde Gaziantep Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.

Savcı Karaca ile görüşen Gaziantep Barosu Başkan Bektaş Şarklı, Karaca'nın MİT'e ait TIR'larla ilgili verdiği kararın hukuki olduğunu belirterek, "Vicdanım rahat. Yasal mevzuatlara ve kanunlara uygun hareket ettim" dediğini söyledi.

Savcı Ahmet Karaca'nın işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tarsus'a gönderileceği bildirildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Savcı Karaca teslim oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ