Türkiye, Suriye politikasında giderek yalnız kalıyor

ABD’nin de Rusya’nın savunduğu noktaya yaklaşması üzerine Türkiye sürdürdüğü Suriye politikasında giderek yalnız kalıyor.
CIA Başkanı John Brennan’ın ABD’nin Suriye’de Beşar Esad’ın düşmesini istemediğini söylemesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de Suriye Devlet Başkanı ile “müzakere etmek zorunda olduklarını” vurgulaması, Türkiye ile yaşanmakta olan çatlağın ciddiyetini ortaya koydu.

ESAD REJİMİYLE MÜCADELEYİ YENİLEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Kerry’nin açıklamalarına tepki göstererek, Esed'le müzakere edecek ne var? 200 binden fazla insan öldürmüş ve kimyasal silah kullanmış bir rejimle neyi müzakere edeceksiniz. Bugüne kadarki müzakerelerden hangi sonuç ortaya çıktı" diye konuştu.

Bölgedeki terör örgütlerinin en büyük desteğini Suriye rejiminden aldığını savunan Çavuşoğlu, "Eğer 'Esed rejimi bu terör örgütlerine destek vermesin, işimiz kolaylaşır' diyorsak bu da gerçekçi bir yaklaşım değil" dedi.

Çavuşoğlu, Suriye’de IŞİD ve diğer radikal İslamcı terör örgütlerinin ardından Esad rejimiyle mücadele edilmesi gerektiğini yineledi.

ESAD’IN MÜZAKERE ETMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Suriye’deki iç savaşın dördüncü yılına girmesi üzerine CBS News’e konuşan Kerry ise, ABD’nin Esad ile masaya oturma konusunda görüşünün değiştiğinin sinyalini vererek, “Neticede müzakere etmek zorundayız. Cenevre 1 süreci bağlamında her zaman müzakere etme niyetinde olduk” dedi.

“Esad’in gelip bunu yapması (müzakerelere girmesi) için uğraşıyoruz ve bunun olması için de onun üzerinde çeşitli türlerden artan baskı oluşturmak gerekebilir.

Bu baskıyı meydana getirmeye yardımcı olabilecek adımları değerlendirmekte olduğumuzu insanlara çok net ifade ettik” diyen Kerry, tüm ülkelerin siyasi çözüm yolu bulma konusunda mutabık olduklarını söyledi.

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye, Suriye politikasında giderek yalnız kalıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ