Ali İsmal'in ailesinden skandala cevap

Sözün Özü Yayınları'nın din kültürü dersi sınav kitapçığında yaptığı çirkin hareketinin ardından Ali İsmail Kormaz'ın ailesi konuyla ilgili açıklama yaptı.
Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının kullanıldığı deneme sınavına ilişkin haber büyük ses getirdi. Haberin ardından kitapçığı hazırlayan Sözün Özü Yayınları’ndan açıklama geldi.

Sınavın A kitapçığında yer alan ‘oturan çocuk’ çizimine yer verilen açıklamada, Ali İsmail Korkmaz fotoğrafının dizgi elemanı tarafından konulduğu öne sürüldü.

Açıklamada “Tüm denemelerimizde soruların orijinal haki A kitapçığındaki gibi olup, B kitapçıkları A kitapçığı esas alınarak düzenlenmektedir. Ancak B kitapçığı hazırlanırken bahse konu olan sorunun üzerinde dizgi elemanı tarafından değişiklik yapılmıştır” denildi.



Dizgi elemanının işine son verildiği belirtilen açıklamada, “Yapılan hata yayınevimizde de üzüntüye neden olmuştur. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinden ve kamuoyundan özür dileriz” denildi.

ABİ KORKMAZ: DAVA AÇACAĞIZ

Haberin ardından konuşan Ali İsmail’in abisi Avukat Gürkan Korkmaz, daha önce de Ali İsmail’in ‘ateist olduğuna’ ilişkin haberler yapıldığını hatırlatarak, “Bu bir algı operasyonu” dedi.

Gürkan, “Bu yapılanlarla Ali İsmail’in de içinde olduğu Gezi eylemlerinindeki demokrasi mücadelesini 6. sınıf çocuklarının bilinç altına ‘kötü bir şey’ olarak yerleştirmek istiyorlar” diye konuştu.

Korkmaz, yayınevi hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını belirtti.

Kaynak: Beyar Özalp / Evrensel gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Ali İsmal'in ailesinden skandala cevap" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ