Avukatlara 'diz çöktürme' operasyonu

'Havuz'dan Star'ın manşetine tepki gösteren avukatlardan Ümit Kadir Özdemir, Karşı Gazete'ye avukatları ve yurttaşları bekleyen tehlikeleri anlattı.
Ayşegül KASAP | ÖZEL HABER | KARŞI

Daha önce Baro'da Avukat Hakları merkezinde de görev yapan Avukat Özdemir, Star binası önünde yaptıkları protesto ve açıklamayı Karşı Gazete'yle paylaştı.

AKP ve 'Havuz'un reflekslerinden yola çıkarak olayları değerlendiren Özdemir, bu tutumun asıl olarak vatandaşların savunma haklarına bir darbe olacağını ifade etti.

İşte Özdemir'in Karşı Gazete'ye yaptığı o açıklamalar...

Star binası önündeki protestonuz nasıl geçti? Neler oldu?


Biraz zorlukla karşılaştık tabi. Özel Güvenlik’çiler, siyah çelenk bırakmamızı engellediler. Yolda yürümemizi dahi engellediler. Kaldırıma çıktık, kaldırımda önümüze çıktılar. Yaklaşabildiğimiz kadar yaklaşıp bir elektrik direğine koyduk çelengimizi ve açıklamamızı yaptık.

İşte yaptıkları o açıklama…



Sizce neden Avukatları hedef tahtasına oturtuyorlar?

Aynı saatlerde İstanbul Barosu Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri de İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde dışarı çıkarılmaya çalışıldı.

Sanki birileri bir kararlar almış.

Bu menfur, lanetlediğimiz, savcımızın şehit olduğu bu terör olayını tekrar lanetliyoruz.  Ancak birileri bunu avukatlara yönelik bir fırsat, ellerinde bir takım koz olarak değerlendirmek için kullanacak gibi…

Hem siyasilerin açıklamaları hem bir takım gazetelerin haberleri, manşetleri, satır aralarına giren şeyler; sanki bir yasal değişiklikle beraber avukatları iyice pasifize etmek, iyice etkisiz hale getirmek gibi bir niyetleri olduğunu görüyoruz. Bizlerin amacı buna karşı olmak.

“VATANDAŞLARIN SAVUNMA HAKLARI ELİNDEN ALINIYOR”

Terörü hep beraber lanetleyelim, devlet gerekli tüm tedbirleri alsın. Tüm terörize faaliyetlerin önünü kessin.
Ancak, avukatları didik didik arayarak, bütün hakları elinden alınarak bir yere varamayız. Aksi halde bu vatandaşların savunmasız kalması demektir. 

Avukatlar kendileri için hareket etmezler ki… Her zaman birileri adına hareket ederler, birinin avukatlığını yaparlar. Bu da vatandaştır. Milletimizdir. Avukatları etkisiz ve pasifize ettiğiniz zaman, vatandaşında bütün savunma haklarını elinizden almışsınızdır demektir.

Biz bunu görebiliyoruz şuan hukuk camiası avukatları olarak... Böyle sistemli bir şey olduğunu…

“İZMİR’DE DE BAŞLADILAR

İzmir’den de şu an böyle haberler geliyor. Konak Adliyesi’nde benzer uygulamalar olduğu… Bu adliyelere giriş çıkışla başlayacak şu an. Daha önce Alparslan Aslan cinayetinden dolayı, farklı uygulamalar olmuş sonra tekrar normale dönmüştü. Şimdi de daha öte şeyler yapmayı düşündüklerini düşünüyoruz.

“AVUKATLARIN EVLERİ ARANABİLİR”

Peki, ne öngörüyorsunuz? Bundan sonraki adım ne olur? Şimdi aramaları sıklaştırıyorlar, sonra?

Değişik kesimleri savunan avukatlara karşı da bir operasyon gibi şeyler düşünüyor olabilirler. Bu çerçevede yasal olarak bazı engeller getirip haklarını ellerinden almayı düşünüyor olabilirler. Avukat büroları ya da evlerinin aranmasına farklı bir prosedür getirmeyi düşünüyor olabilirler.

Sanki bunu bir fırsat olarak değerlendirecekler gibi duruyor. Şu an adliyelere giriş çıkışlardan başladı bakın.
Her gün kavga dövüş ederek adliyelere girip çıkamaz bir avukat. Orası onun yargı görevini yaptığı yerdir.

Mesleğini ifa ettiği yerdir. Biz, her zaman şunu söylüyoruz , -ben de Baro’da daha önce 4-5 yıl görev yaptım, Avukat Hakları merkezinde- avukatlar aranıyorsa, hakimler savcılar diğer tüm adliyeye giren çıkan herkesi aynı şekilde aranır. Avukatların üzerine atmak kolay...

AVUKATLARA ‘DİZ ÇÖKTÜRME’ OPERASYONU

İstanbul’da 40 bin avukat var, Türkiye’de 80 bin avukat var. Nasıl bir olayla hemen 80 bin kişiyi zan altında bırakabilirsiniz...

Avukatlar, hakim ve savcılara göre daha sivil olduğu için onlara diz çöktürme adına baskı yapılıyor denilebilir mi bu durumda?

Bu anlattıklarımın bir neticesidir o söylediğiniz. Yani doğrudur. Pasifize etmek budur zaten.

Pasifize etiğiniz zaman yeri gelir önünüzde dimdik ayakta tutarsınız, yeri gelirse diz çöktürürsünüz. Kendinden hiç bir yetkisi olmaz.

Hiç bir hareket alanı olmaz. Sürekli yargının her şeyine tabi olur. Ama bu da vatandaşa yine fatura edilecek bir şeydir. Bizim açımızdan temel konu budur. Savunma özgürlüğünün daraltılması, kısıtlanması…

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

 

    :

    :

    :

    :

    "Avukatlara 'diz çöktürme' operasyonu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ