Ankara robotu davalık oldu

Mimarlar Odası heykele harcanan parayı israf olarak niteleyerek dava açmayı kararlaştırdı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Cumhurbaşkanlığı sarayı yakınındaki Çiftlik kavşağına diktiği 3,5 metrelik Robot heykel tartışılmaya devam ediyor. Mimarlar Odası heykele harcanan parayı israf olarak niteleyerek dava açmayı kararlaştırdı.

Gökçek’in 2008 yılında da Güvenpark’a Goril şişme goril heykeli diktiğini hatırlatan Şehir Plancıları Odası ise yaptığı açıklamada, ‘’2008’de Güvenpark’a konulan şişme goril, 2015’de kavşağa yerleştirilen Robot heykel..

Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel, kamusal, sanat öğelerinde ortaya koyduğu gelişmeyi takdir ediyoruz”
denildi.



Başkent’te yapımı süren ve bugüne kadar milyonlar harcanan Ankapark’ın tanıtımı amacıyla konulan Robot heykelin, ”Ankaralıdan toplanan paraların israfı” olduğunu savunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da, Gökçek’e şu eleştirilerde bulundu:

”Gökçek’in fantezilerine, hayal dünyasına dökülecek bir kuruş paramız yok. Harcanan paralar hepimizindir.

Hesapsız ve kamu israfını arttıran bir yönetici olan Gökçek’in milyonlarımızı harcadığı misket kedi maketleri nerede şimdi? Anlamsız kent kapıları dökülüyor, saat kuleleri ve oyuncaklarına harcadığı paranın hesabını yargı önünde verecek.”


Kaynak: Yavuz Alatan / Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Ankara robotu davalık oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ