AKP sınır kapılarında tedbir alıyormuş...

AKP'liler cihatçılara ardına kadar açtığı sınır kapıları için kontrollerin sıkılaştırıldığı yönünde açıklamalar yapıyor.
AKP'nin cihatçıların Suriye'ye geçiş güzergahı haline getirdiği sınır kapılarında kontrollerin "sıkılaştırıldığı" duyuruldu.

Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Öncüpınar ve Cilvegözü sınır kapılarında ilave tedbirler aldıklarını söyledi. Katıldığı bir televizyon programında konuşan Canikli, Irak ve Suriye sınırında "kaçakçılık" anlamında her türlü tedbirin alındığını dile getirerek, hiçbir zaafiyetin söz konusu olmadığını ileri sürdü.

Canikli, şöyle konuştu: 

"Bütün gelişmeleri takip ediyoruz. Ayrıntıya giremiyorum, girmek de doğru değil. Gelen istihbarat çerçevesinde biz tedbirlerimiz alıyoruz, kontrolleri sıkılaştırıyoruz. Oralardan insan dahil olmak üzere herhangi bir şeyin girmesi hemen hemen mümkün değil. Reyhanlı saldırısının da yine deniz yoluyla gelenler tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Dolayısıyla deniz girişleri kara kapıları dahil, 911 kilometrelik sınırı kontrol etmek kolay değil. Yaklaşık 470 kilometre de Irak sınırı var, Türkiye bunları kontrol edebiliyor. Ayrıca insani olarak yapılması gereken adımlardan da taviz vermeden yapıyoruz bunu."

    :

    :

    :

    :

    "AKP sınır kapılarında tedbir alıyormuş..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ