İşte Şafak Yayla ve Elif Sultan Kalsen'in ortak tarafı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden Şafak Yayla ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırısı sonrasında öldürülen Elif Sultan Kalsen'in ortak bir noktası ortaya çıktı.
İki yıl önce terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında Şafak Yayla ile Elif Sultan Kalsen'in de yer aldığı bazı kişiler, çıkarıldıkları mahkemece ''silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, terör örgütü propagandası yapmak, görevi yaptırmamak için direnme'' suçlarından tutuklandı. 

Kapatılan TMK 10. maddesiyle yetkili savcılık tarafından Eylül 2013'de aralarında Kalsen ve Yayla'nın da bulunduğu 13 kişi hakkında aynı suçlardan dava açıldı. 

Davanın iddianamesinde, Şafak Yayla'nın terör örgütü DHKP-C'nin yöneticilerinden ve üst düzey sorumlularından olduğu, gençlik federasyonu içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilmişti. Elif Sultan Kalsen'in de örgütün yöneticilerinden olduğu ve gençlik federasyonu'nda faaliyetlerini yürüttüğü bildirilmişti. 

MART 2014'TE TAHLİYE EDİLDİLER

Söz konusu dava, kapatılan Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyordu. TMK 10. Madde ile yetkili mahkemelerin, 6 Mart 2014'de yürürlüğe giren 6526 sayılı TMK ve CMK ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun gereğince kapatılmasının ardından dava dosyası, İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesine devredildi. 

Mahkeme, Mart 2014'de aralarında, Yayla ve Kalsen'in de bulunduğu 11 tutuklu sanığın, savunmalarının alınmış olmasını, tutuklu kaldıkları süre ve tutukluluk halinin devamının ölçülü olmayabileceğini dikkate alarak tahliyelerini karar verdi ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

    :

    :

    :

    :

    "İşte Şafak Yayla ve Elif Sultan Kalsen'in ortak tarafı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ