Ankara AUAP 2038 planına akademik mobbing

“Ankara’nın ulaşım ana planı 2038” çalışmasında, Gazi üniversitesi ve Gökçek arasındaki anlaşmalar meclis gündemine taşındı.
KARŞI GAZETE

“Ankara’nın ulaşım ana planı 2038”
  adındaki Melih Gökçek'in karakutusu olarak bilinen çalışmayı Melih Gökçek,  Gazi üniversitesi Rektörüne  2 sene önce 7 trilyona ihale etmişti.

Aradan geçen 2 sene içinde ses çıkmayan planla ve teknik yönetici ekibiyle ilgili meclisteki CHP ve MHP milletvekillerinin sorularına da cevap verilmedi? Gökçek’ de bu üst planla ilgili hiç konuşmadı.

İşte CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle sorduğu sorular;

"Rektör Büyükberber döneminde, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapılan Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 projesi karşılığında akademik kadro açıldığı iddialarına dair bir işlem başlatılmış mıdır? 

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi için 31 Temmuz 2014 tarihinde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı DMK 48. maddesi hükümleri dâhilinde ilan edilen öğretim üyesi kadrosunun isme özel olarak açıldığı ve bu ismin Büyükberber’in iş ortağı olduğu iddiaları doğru mudur?

Bu konu hakkında bir soruşturma başlatılmamasının sebebi nedir? 

Akademik jüri üyeleri üzerinde akademik mobbing uygulanarak jüri görevlerinden ayrılmaya zorlandığı yönündeki iddialara dair bir soruşturma başlatılmaması tarafınızdan nasıl açıklanmaktadır?"

İşte muhalefet tarafından sorulan bazı soruların cevapları;

Proje koordinatörü ve Yürütücüsü; Mahmut Özbay: Makine mühendisi, aynı zamanda Mimarlık Fakültesi Dekanı ancak ilgi alanları ve kullandığı unvanlar epeyce renkli. (AKP'den aday adayı)

Proje yürütücücü yardımcısı: Hülagü Kaplan: Şehir plancısı lisans diploması ve denkliği yok.  (Aslen işletmeci. Hakkında şikayetler var.)

Proje modelleme koordinatörü Metin Şenbil: Taksim topçu kışlası projesine onay veren koruma kurulu üyelerinden. (Uzmanlık alanı Tarihi çevre koruma olmayan Şenbil’in Yüksek koruma kuruluna kim tarafından atandığı meçhul)

Basına çıkan haberlerde, Şehir ve Bölge planlama Bölüm Başkanlığı’nın projeyi sahiplenmediğini açıklaması, bu projenin ne kadar akademik proje olduğunu sorgulatmaya başlatmıştı.

Aradan geçen zaman içinde projede çalışmadığı halde şeklen bazı hocaların isimleri yazıldı. En sonunda da Rektör talimatı üzerine apar topar Bölüm Başkanlığına, Rektörün prenslerinden biri olan Metin Şenbil atandı.

Basında çıkan haberker sonrası, Bölümde projeye muhalif olan kişiler hakkında da bir cadı avı ve mobbing süreci başlatıldı.

Bölümün projeyi sahiplenmesi yönünde baskı ve soruşturma açma tehditlerinin yapılmasının akademik ifade özgürlüğü ile bağdaşmadığını söyleyen muhalif  akademisyenler Gökçek ve ekibine karşı direniyor.

Gökçek’in kara kutusu olarak bilinen sinsi planı için bir müellif sıkıntısına düştüğü ve plana müellif olacak ve altına imza atacak kişi arayışına girdiği de gelen bilgiler arasında.

Gökçek’in noktasal ölçekte yaptığı tüm çılgın projelerinin (ODTÜ yolu, AOÇ, teleferik, kanal Ankara, ANKA park…. vb) hukuki kaderinin bu  üst plan olduğu ve  yeni  ana plana uygun olması gerektiği biliniyor.

WWW.KARSIGAZETE.COM
  • yeliz gökmen
    ranta ortak olan üniversite yeliz gökmen - 16 Mart 2015 AOÇ arazileri üzerinden arsa simsarlığı yapan üniversite şimdi de Gökçek'in emir kulu olmuş. Yazıklar olsun utanmazlara.
  • berkman cavuşoğlu
    çivisi çıkan üniversite ıskartada. berkman cavuşoğlu - 16 Mart 2015 böyle rezalet olmaz.Danışıklı dövüş işleri.....
  • ali kızıl
    direnakademi ali kızıl - 16 Mart 2015 zeka seviyeleri ayakkabı numaralarından küçük olanlar Ankara kentini planlayacak vizyona da sahip olmazlar...kaldı ki 2038.Tarihte çok manidarmış yani :-)

:

:

:

:

"Ankara AUAP 2038 planına akademik mobbing" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ