Mansur Yavaş, Ankara seçimlerini AİHM'e taşıdı

Mansur Yavaş, şaibeli bir şekilde sonuçlanan 30 Mart 2014 Ankara seçimlerini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıdı.
30 Mart 2014 yerel seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan ve seçimi şaibeli bir şekilde AKP'li Melih Gökçek'e 32 bin oy farkla kaybeden Mansur Yavaş, iç hukuk yolları tükenince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvurdu.

Gerçek Gündem'den Ozan Buz'un haberine göre, "Yerel seçimde ‘hile yapıldığı’ iddiasıyla önce Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK), ardından Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulunan Mansur Yavaş, buradan bir sonuç elde edemeyince ‘sunduğu delillerin yeterince incelenmediği’ gerekçesini ileri sürerek konuyu AİHM’e taşıdı.

Mansur Yavaş, Ankara seçimlerini AİHM'e taşıması hakkında şu açıklamayı yaptı:

"AYM'nin YSK kararlarını inceleyip incelemeyeceği konusu kamuoyunda tartışıldı. Biz daha önce AYM'nin YSK denetiminde yapılan bir oda seçimini incelediğini biliyorduk ancak AYM, 'biz yerel seçimleri incelemekte yetkili değiliz' kararı vererek dosyamızı incelemedi. Halbuki oda seçimini incelemişti. Bu nedenle biz adil yagılanma hakkımızın ihlal edildiği gerekçesiyle AİHM'e başvuruyoruz. 

İKTİDARIN O KONUDA SESİ ÇIKMADI

Biz Anayasa Mahkemesi'ne müracat ettiğimiz zaman iktidar kanadı ayağa kalktı. AYM'den de ‘genel seçime bakarız ama yerel seçime bakamayız’ manasında bir karar çıktı. İktidar kanadından AYM'nin 'genel seçimlere bakacağı' konusunda hiç ses çıkmadı.  Asıl itirazlarının Ankara seçimlerinin incelenmemesi olduğu anlaşıldı.

TAZMİNAT TALEBİMİZ YOK, ANKARALININ HAKKININ TAKİPÇİSİYİZ

Başka da çaremiz kalmadığından dolayı AİHM'e başvurduk. Bu başvuruda hiçbir tazminat talebimiz bulunmamaktadır.  Biz Ankaralının hakkının sonuna kadar takipçisi olacağız."

Kaynak: Ozan Buz / www.gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "Mansur Yavaş, Ankara seçimlerini AİHM'e taşıdı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ