TSK'ya IŞİD operasyonu

Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi kumpas olduğu artık herkesçe bilinen operasyonların ardından orduya bu kez de "MİT Tırları" kumpası kurulduğu öne sürüldü.
Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili aralarında bir binbaşının da bulunduğu 34 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı alındı.

Kararın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” iddiasıyla 'paralel yapıya' yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyon bağlamında alındığı belirtildi.
 



Öte yandan soruşturmanın Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi TSK'ya kumpas içerikli soruşturmaların bir benzeri olduğu iddi edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu konuya ilişkin ilginç bir tweet paylaştı.

"@EnisBerberoglu1 Hani kumpastı, kandırmışlardı.  TSK'da son gözaltıların Ergenekon ve Balyoz'dan ne farkı var?"

Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait tırlar durdurulmuş ve tırlarda IŞİD'e götürüldüğü ileri sürülen çok büyük miktarda askeri mühimmat bulunmuştu.

    :

    :

    :

    :

    "TSK'ya IŞİD operasyonu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ