AKP'de kefille adaylık dönemi

AKP yöneticileri, söz konusu aday adayını tanıyan ve AKP’ye bağlı olan kişileri arayarak, aday adayı için “kefil misin” sorusunu yöneltiler.
Partilerin 7 Haziran seçimlerine yönelik hazırladığı liste, 7 Nisan’da Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edilecek. 

Partiler hafta sonu listeler üzerinde son çalışmalarını gerçekleştirdiler. Bu partilerin başında ise AKP geliyor. AKP, hafta sonu üzerinde büyük ölçüde uzlaşmaya varılan adayları son kez testten geçirdi. Bu test uygulaması ise, gizli şekilde gerçekleştirildi.

“KEFİL MİSİN” SORUSU

Kripto aday olmasından endişe edilen bazı aday adayları için ilginç bir yönteme başvuruldu. AKP yöneticileri, söz konusu aday adayını tanıyan ve AKP’ye bağlı olan kişileri arayarak, aday adayı için “kefil misin” sorusunu yöneltiler.

Yine aynı aday için, olası bir kriz anında, “Partiyi satar mı, nasıl tavır alır” soruları da yöneltildi. Bu sorular, AKP’nin olası transferlerden korktuğu şeklinde yorumlandı.

BAZILARI İLE İKİ KEZ GÖRÜŞÜLDÜ

AKP yönetimi yine üzerinde uzlaşmaya varılan bazı adaylarla son bir kez daha görüşme yaptı. Bu görüşmelerde de adayların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AKP’ye bağlılıkları test edildi.

Söz konusu görüşmelerde, aday adayı çapraz sorgulamaya alınarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mı yoksa Başbakan Davutoğlu’na yakın olduğu ölçülmeye çalışıldı.

Parti içinde, bu kapsamda yapılan görüşmeler, genel olarak tanışma görüşmesi olarak biliniyor. Ancak, görüşmede adaylara yöneltilen sorularla, adayın eğilimleri ölçüldü. Ve buna göre de, adaylar için bir görüş oluşturuldu.

LİSTELERE KAÇAK SARAY DAMGASI

AKP içindeki liste savaşını büyük ölçüde Saray kazandı. Liste büyük ölçüde Saray’ın belirlediği veya onay verdiği kişilerden oluştu.

Listede Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı ile bilinen kişi sayısının ise 20 civarında olduğu belirtildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın adaylıktan çekilmesinin ardından Davutoğlu’nun, listeler konusunda çok fazla iddia da bulunmadığı da belirtildi.

Kaynak: Hüseyin Özay / Taraf

    :

    :

    :

    :

    "AKP'de kefille adaylık dönemi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ