Rakel Dink "Kamp Armen"de

Öldürülen gazeteci Hrant ve eşi Rakel Dink'in yanı sıra 1500 çocuğun yetiştiği "Kamp Armen" olarak bilinen Tuzla Çocuk Kampının yıkımını durdurmak için protesto yapıldı.
Rakel Dink, üzücü olayların yaşandığı kamp yerinde bir arada bulunmanın kendisine güç verdiğini belirterek, "Bu kampın her bir adımında gerçekten biz çocukların unutulmayacak anıları var.

Bu anılara saygı gösterilmesini istiyoruz. Bu dökülen emeğe nasıl yoktan var edildiğinin farkına varılmasını istiyoruz.

Kaybeden yine kendini ispatlamaya çalışıyor. Bu çok acı bir durum. Aynı zamanda yine şükrediyoruz. Varız. Buradayız"
dedi 

BURADAKİ DURUM BENİ ÇOK ÜZDÜ

Ani Balıkçı, "Buradaki durum beni çok üzdü. Dayanışma çok güzel. İnşallah yetkililer bunu duyarlar. Yeter artık malımızla zengin olmayın.

"HEPSİNİN EMEĞİ VAR BURADA"

Bizim malımızı geri verin. Köyden gelen çocukların yazın barındıkları bir yerdi burası. Ailelerinden uzak olan veya annesi babası olmayan çocukların yazlarını geçirdikleri, hem ders yaptıkları hem de denize girip tatil yaptıkları bir yerdi. Yazık günah hepsinin emeği var burada"
şeklinde konuştu.

Desteğe gelen sanatçı Menderes Samancılar, "Kimsesiz Ermeni çocuklarının burada eğitim gördüğü, spor yaptığı hayatı hazırlandığı minicik elleriyle taşları taş üstüne koyarak ördüğü bir kamp burası. Onlardan gasp edilmiş yıllar önce burası. Bugün de onlara iadesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Rakel Dink "Kamp Armen"de" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ