Türkiye için üretilen uçağın ilk testinde 3 ölü!

Sevilla’dan yaptığı ilk test uçuşu için havalanan 23 imalat numaralı A400M kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. İmalat numarası 23 olan uçak, Türk Hava Kuvvetleri için üretilmişti!
Airbus, Sevilla’dan kalkış sırasında düşen 23 imalat numaralı A400M tipi askeri nakliye uçağının Türk Hava Kuvvetleri için imal edildiğini açıkladı. İlk test uçuşu için havalanan uçakta tümü Airbus personeli olan 7 kişi bulunuyordu.

Ulaşılan ilk bilgilere göre bu uçakta Türk personel yer almıyordu. İspanyol Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, uçuş ekibinden 3 kişi hayatınıkaybetti. 2'si ağır yaralı. Kalan 2 kişi ise yara almadan kurtuldu.

İLK UÇUŞU

İlk uçuşunu yaptığı bildirilen A400M, kalkıştan sonra sola döndü. Ancak birkaç dakika uçmasının ardından teknik bir sorun yaşadı.

Pilotlar kuleye acil durum bilgisi verdi ve geri dönmeye çalıştı. Ancak uçak, sola doğru keskin yatışta hızla irtifa kaybederek Coca Cola Fabrika’sının arazisine düştü. Flight Radar 24 verilerine göre, uçak en son dakikada 2944 feet (yaklaşık bin metre) irtifa kaybediyordu. Hızı ise 167 knot'dı (308 km/saat). 

UÇAK HENÜZ TESLİM EDİLMEDİ

Prosedürlere göre henüz Airbus'a ait uçak tamamlanacak yer ve uçuş testlerinin ardından kabul aşamasına geçecekti.

Uçağın bu yıl içinde teslimatı planlanmıştı. Bu aşamanın bitmesine kadar A400M Fransız sivil havacılığına ait geçici tescilde uçuyordu.

Halen Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterinde iki adet A400M bulunuyor. Bu uçaklar Kayseri Erkilet'te bulunan 12. Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı'na bağlı 221. Filo'da görev yapıyor. 23 imalat numarasına sahip uçağın testlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki aylarda Türk Hava Kuvvetleri'ne teslimi planlanmıştı.

AIRBUS’TAN İLK AÇIKLAMA

“Türkiye için imal ettiğimiz MSN23 numaralı A400M Sevilla’da düştü. Olayla ilgili kriz masası oluşturuldu. Kazayla ilgili daha fazla bilgi geldiğinde sizlerle paylaşacağız”

37 TON KARGO TAŞIYABİLİYOR

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu, Airbus'ın ana yükleniciliğinde tasarlanan uçak dört adet turboprop motora sahip. 116 tam teçhizatlı paraşütçü veya 66 sedye-25 tıbbi personel veya 37 ton kargo taşıyabilen uçak, 130 tonluk maksimum kalkış ağırlığı ile saatte 780 kilometre hıza çıkabiliyor.

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye için üretilen uçağın ilk testinde 3 ölü!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ