AKP'de saray krizi

Yeniçağ'dan Ahmet Takan çok önemli bir kulis bilgisi paylaştı. Bir AKP Süleyman Soylu'nun Saray için çalıştığını, Davutoğlu'nun da bu duruma kızıp İstanbul mitingi için 1,5 milyon kişi istediğini iddia etti.
Tayyip Erdoğan’ın mitinglerini artırmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile arasındaki sürtüşmeye “meydan kalabalığı” da eklendi.

Yeniçağ'dan Ahmet Takan'ın haberine göre; Davutoğlu’nun, teşkilatlardan sorumlu Süleyman Soylu’yu, “Genel Başkan’ın mitinglerine adam toplamayıp, Saray’a çalışıyor” diye fırçaladığı, Soylu’yu ve “17 Mayıs’ta düzenlenecek İstanbul mitinginde en az 1 buçuk milyon insan istiyorum” diye sert bir şekilde uyardığı iddia edildi.

AKP’de bu sefer “meydan” kavgası patladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın meydan mitinglerini arttırmasının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ile arasındaki sürtüşmelere “meydanlardaki kalabalık” da eklendi.

Davutoğlu’nun AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’yu  “kendisi için de çalışması” isteğiyle sert şekilde fırçaladığı öğrenildi.

AKP’li bir yönetici, “Öyle ki, Davutoğlu’nun mitingine yani kendi genel başkanının mitingine bile adam toplamıyor, Saray’a çalışıyor” dedi.

AKP’li yöneticinin verdiği bilgiye göre, bu durumdan rahatsız olan Davutoğlu, Süleyman Soylu’yu sert bir şekilde fırçaladı ve “İstanbul mitinginde en az 1.5 milyon insan istiyorum” uyarısı yaptı.

AKP’nin İstanbul mitingi 17 Mayıs’a planlanıyor. AKP’de yaşanan meydan kavgası ile ilgili bir başka önemli isim ise şu yorumu yaptı:

“Davutoğlu, seçimden başarılı çıkarak atanmış başbakanlıktan seçilmiş başbakanlığa terfi etmek istiyor. Bu sürenin hazırlığını ise meydanlarda görüyor.

Davutoğlu sönük geçen miting programını İstanbul’da aşarak meydanların başbakanı olmayı arzuluyor. Bunun için Soylu ve İstanbul İl Başkanı’na ’eğer o meydanda 1.5 milyon vatandaş toplamazsanız gözüme gözükmeyin’demiş. Soylu için Saray’ın programları daha öncelikli tabii ne yapsın.”


Anlatılanlara göre Tayyip Erdoğan,19 Mayıs Gençlik ve  Spor Bayramı’nda “Kurtuluş Savaşı ve Yeni Türkiye”, 27 Mayıs’ta Adnan Menderes ve Yassıada,  29 Mayıs’ta da İstanbul’un fethi ve Ayasofya Camisi ile ilgili özel bir çalışma yürütüyor.

Kaynak: Ahmet Takan | Yeniçağ

    :

    :

    :

    :

    "AKP'de saray krizi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete