İki parti CHP'yi destekleme kararı aldı

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi ile Türkiye Devrimci Halk Partisi, 7 Haziran seçiminde, CHP’yi destekleme kararı aldı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

TÜRKİYE'DEKİ SOL, SOSYALİST VE DEVRİMCİLERE ÇAĞRI...

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı Turgut Koçak ve Türkiye Devrimci Halk Partisi Genel Başkanı  Celal Özcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte katıldıkları toplantıda CHP'ye desteklerini açıkladı. 

"SEÇİMDE CHP'Yİ DESTEKLİYORUZ; ÇÜNKÜ..."

Turgut Koçak- Türkiye Sosyalist İşçi Partisi Genel Başkanı:

"7 Haziran seçimi Türkiye için çok önemlidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Berkin Elvan'ın ekmek almaya gittiğinin belgesi var mı?' diye soruyor. Bu ülke insanlarına daha çok belge soracaklar... 8 Haziran sabahı öyle belgeler gelir ki umarım bunların karşısına, ekmek belgesi soranlar şaşırıp, kalacaklar.

 CHP, 7 Haziran seçiminde desteklenmeli ve AKP iktidarı düşürülmelidir. Yoksa 8 Haziran sabahı karanlıklara uyanabiliriz. Türkiye'deki  tüm sosyalistlere sesleniyorum; doğru bir seçim yapılmalıdır.

 İktidar alternatifi olarak AKP'nin karşısındaki tek merkez CHP'dir. Bu seçimlerde CHP'nin desteklenmesini yaşamsal görüyoruz. 40'a yakın şehirde  devrimcilerin, sosyalistlerin, demokratların CHP'ye oy vermesi için çalışma yapacağız."

Celal Özcan- Türkiye Devrimci Halk Partisi Genel Başkanı:

"CHP'yi destekleme kararı aldık. Bu kararı alırken, ülkenin 13 yıldır karanlığa sürüklendiği gerçeğinden yola çıktık. Cumhuriyet'in kazanımlarına bize göre 13 yıldır ara verilmiştir.

Biz bu dönemin 7 Haziran'da kapanması için tüm devrimci, sol, sosyalist güçleri CHP'yi desteklemeye çağırdık. Türkiye'deki tüm sol, sosyalist hareketleri de bu çağrıya uymaya davet ediyoruz. "

    :

    :

    :

    :

    "İki parti CHP'yi destekleme kararı aldı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ