"Bize her gün Watergate"

Dünyada iki türlü insan olduğunu ifade Taş, kalemini satan insanlarla gerçek anlamda gazetecilik yapanları Watergate skandalı üzerinden anlattı.
İşte Atilla Taş'ın yazısındaki ilgili kısım...

Zor zamanlarda iki insan türü ortaya çıkar: 1’incisi ne olursa olsun doğrudan şaşmayan, her zaman mazlumdan ve haklıdan yana olanlar; 2’ncisi kendini ya da kalemini 3 kuruşa satan, ilkesi kendi ikbali, yani ilkesizlik olanlar.

Bugün her ikisini de bolca görmekteyiz. Amerika’da Washington Post’tan iki gazetecinin ortaya çıkardığı Watergate skandalı Başkan Nixon’ı görevinden ederken, gazeteciliğin aslında ne kadar da önemli bir meslek olduğunu tüm dünyaya göstermişti. (Gerçi Türkiye’de olsa bu gazetecilere ‘paralel’ der, işten atarlardı!)
 
BİZE HER GÜN WATERGATE!

Bu konuda onlarca film yapılıp kitap yazılırken, ülkemizde her gün en az 3 tane Watergate skandalı oluyor ve artık kimse umursamıyor.

Bazı şeyleri o kadar kanıksadık ve alıştık ki artık normal geliyor. “Bize her gün Watergate” desek yeridir. Güçlerinden vazgeçmemek uğruna bu güzel ülkeyi yangın yerine çevirecek insanlar var, bundan eminim.

Ama unutmasınlar ki, bu ülke sandıkları kadar sahipsiz deği! Biz doğru duracağız, eğri bir gün belasını bulacak!

Önümüzdeki günler siyasette çok daha enteresan sürprizlere ve entrikalara gebe. Elbet bu günler de gelir geçer. O güne kadar da doğru bildiğim yerde dimdik durmaya, yılmadan devam edeceğim!

Kaynak: Atilla Taş | Meydan gazetesi


 

    :

    :

    :

    :

    ""Bize her gün Watergate"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ