"Sincan, IŞİD Karargahı oldu"

Ankara, Sincan'ın IŞİD'in merkezi haline geldiği iddiaları ile sarsılıyor. Başkent'in göbeğindeki bu olay meclisin gündeminde.
KARŞI GAZETE | ANKARA

"SİNCAN'DAN IŞİD SERVİSLERİ KALKIYOR"

Meclis'te son dönemin en çarpıcı iddiası gündeme getirildi... CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Alaattin Ercan isimli vatandaşın açıklamaları, duyanları şoke etti. 

Ailesinden 21 kişinin IŞİD'e katıldığını, bunlardan 5’inin öldürüldüğünü söyleyen Ercan, Ankara'nın Sincan İlçesi'nden yüzlerce kişinin IŞİD'e katıldığını öne sürdü.

IŞİD militanı olan  çocuklarını, torunlarını görmek  isteyen ailelerin, servisler/ otobüsler ile  pikniğe gider gibi Suriye'ye gezmeye gittiğini öne süren Ercan, "ben de IŞİD'e katılan kardeşimden ölüm tehdidi aldım, koruma kararım var" diye konuştu...

Alaattin Ercan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

"SİNCAN, IŞİD KARARGAHI OLDU!"

"Bütün ailem IŞİD'e katıldı. 21 kişi. Kardeşim, bacım, çoluk çocuk... 5'i öldü. Bunlar 8 sene önce Hizb-ut  Tahrir ile başladılar... Son iki yıl içinde tek tek bütün ailem gitti...  


Servis kalkıyor, Sincan'dan Suriye'ye... Sincan, IŞİD'in merkezi. Diyanet'e gittim. " 'Sakız çiğnemek orucu bozar mı' diye fetva veriyorsunuz, bu konuya da verin" dedim. Hiçbir şey olmadı.

"YÜZLERCE KİŞİ, ÇOLUK ÇOCUK IŞİD'E GİTTİ"

Sincan'dan yüzlerce kişi gitti... Ölüm korkusundan değil... Çoluk çocuk gittiler... 

Sincan, komple IŞİD'in karargahı. Benim 5 kişim öldü. Doğru dürüst kimse ilgilenmedi. Kardeşlerimden vazgeçtim. Kalanlar dönsün... 

"İNSANLARIN BEYNİNİ YIKIYORLAR"

Sincan'da insanların beyinlerini yıkıyorlar, kimse ilgilenmiyor.  Kelleme ödül koymuşlar, öz kardeşlerim beni tehdit edilir. Mantar gibi ürüyorlar... Yollar serbest, sınırlar açılmış... Antep'te piknik yapacak kadar serbestler... Perişanız

"AİLELER KORKUYOR"

Her bombardımanda tek tek cesetlere bakıyorum. Bir sürü böyle aile var. Korkuyorlar. Servis gönderip, çocuklarını götürüyorlar... Sonra ortada  çocuk yok,  öldürülmüş olduklarını gösteren  fotoğraflar var!

Diyanet'te bizim vergimizde maaş alan bu hocalar bir fetva vermiyor. IŞİD, müslümansa ; insan kesmek doğruysa, müslümanlıksa,  gidip biz de keselim!"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de bu iddiaların Hükümet tarafından sorgulanması gerektiğini vurguladı. İstihbarat kurumlarının bu olayda ne yaptığının açıklanmasını istedi. 

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    ""Sincan, IŞİD Karargahı oldu"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ