Kılıçdaroğlu, ön seçime girerse MYK üyeleri ne yapacak?

CHP'de adaylıklar ve ön seçimle ilgili son karar, pazar günü yapılacak Parti Meclisi'nde alınacakken Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da ön seçime gireceği söylentisi yayılmaya başladı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

KILIÇDAROĞLU, ÖN SEÇİME GİRER Mİ?

CHP'de adaylar için kritik gün, pazar. Yapılacak Parti Meclisi toplantısında, hangi illerde ön seçim yapılacağı netlik kazanacak. 

Son tüzük değişikliğinin ardından 110 milletvekilini kontenjandan listeye yerleştirme hakkına sahip olan Kılıçdaroğlu'nun, bu rakamın tamamını kullanmayabileceği belirtiliyor.

Kontenjandan aday olacaklar, 7 bin lira başvuru ücreti ödeyecek ve ön seçime giremeyecek. Ya da ön seçime girip de kaybeden bir aday adayı, kontenjandan aday gösterilemeyecek. 

"3 BÜYÜK İLDE ÖN SEÇİM"

Kılıçdaroğlu'nun "Ankara, İstanbul ve İzmir'de ön seçim olacak" açıklaması yapması üzerine kendisinin de ön seçime gireceği konuşulmaya başlandı. Kılıçdaroğlu'nun, Ankara 1. Bölgeden ön seçime gireceği söyleniyor. 

MYK ÜYELERİ NE YAPACAK?

Partinin genel başkanının ön seçime girmesi halinde ise MYK üyelerinin tavrı ne olacak? Bu durumda genel başkan yardımcılarından beklenen de, Kılıçdaroğlu'nu örnek alıp, ön seçime
girmeleri. Ancak bu durumda MYK üyelerinin kaçının seçimi kazanabileceği merak konusu.

Ön seçime girme kararı vermesi halinde Kılıçdaroğlu'nun, A takımında da köklü değişikliklere gitmesi bekleniyor. 

KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu, ön seçime girerse MYK üyeleri ne yapacak?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ