O görüşmenin perde arkası sızdı

Obama-Erdoğan görüşmesinin perde arkasında ilginç olaylar yaşanmış.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Beşşar Esad'ın "Suriye Elektronik Ordusu" adlı Baas rejimi yanlısı hackerlar, ele geçirdiklerini iddia ettikleri gizli bilgileri deşifre etmeye başladı. Hackerlar, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çeşitli ülkelerdeki önemli internet sitelerini hacklediklerini iddia ediyorlar. İddialar doğruysa; TC Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın e-posta hesapları hack'lenmiş durumda.

DIŞİŞLERİNİ DE HACKLEMİŞLER

Hacklendiği ileri sürülen e-posta hesaplarından biri Dışileri Bakanlığı görevlisi Timur Söylemez’e ait. Söylemez’in ABD Başkanı Barack Obama’nın Özel Ofis görevlisi Meghan Gregonis’e gönderdiği ileri sürülen mail, Obama'nın beyzbol sopalı fotoğrafıyla medyaya düşen, dönemin Başbakanı R. Tayyip Erdoğan ile yaptığı Suriye görüşmesinin perde arkasını ortaya koyuyor.

"ACİL" DENMİŞ 1 HAFTA BEKLENMİŞ

Mail'deki tarihlerden ve yazılanlardan, Erdoğan’ın Obama ile özel hattan "ACİL" olarak görüşmek istediği, ancak görüşmenin bu istekten yaklaşık 1 hafta sonra gerçekleşebildiği anlaşılıyor

O dönemde bu görüşme Havuz Medyası tarafından büyük bir diplomatik başarı olarak sunulmuştu.

Esad güçlerinin Halep’e yönelik saldırısının devam ettiği saatlerde gerçekleşen görüşmede, iki liderin yaklaşık yarım saat boyunca Suriye'yi konuştuğu belirtilmişti.

Bu arada görüşmenin ardından en çok konuşulan Beyaz Saray’ın resmi sitesinde yayınlanan Obama’yı elinde bir beyzbol sopası tutarken gösteren fotoğraf olmuştu.

Beyaz Saray konuyla ilgili sorulan soruları, "Obama’nın bir beyzbol fanı olduğunu biliyorsunuz" şeklinde ironik bir biçimde yanıtlamıştı.

Suriyeli hackerların elinde başka ne tür gizli bilgi ve belgeler bulunduğu ise bilinmiyor.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "O görüşmenin perde arkası sızdı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ