"TİB, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve sivilleşmesini sağlayacak"

Hükümet, büyük umutlarla kurduğu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan şimdi kurtulmak istiyor... Şimdi "gömmek" istedikleri o kurum için bakın ilk kurulduğunda ne demiş dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım...
KARŞI GAZETE | ANALİZ


Arşiv unutmaz...

Bugünün Cumhurbaşkanlığı Özel Danışmanı; TİB'in kurulduğu yılların Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 2007 yılında Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan bir haberi çok düşündürücü...

FİKRİ TAKİP...

'Fikri takip' ettik, bu kez geriye doğru...

Bugün elindeki dinleme ve izleme verileri herkesi korkutan, Hükümet tarafından tamamıyla kontrol edilmek, olmuyorsa kapatılmak ve elindeki dosyalar silinmek istenen TİB, meğer demokratikleşme ve sivilleşme için kurulmuş.

Yeni Şafak Gazetesi'nde 2007 yılında yer alan bir haberi hatırlatalım... Noktasına, virgülüne dokunmadan...

Demeci veren dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım...

İŞTE YENİŞAFAK'IN 2007 YILINDAKİ HABERİ:

"TİB'in çalışmaları hakkında bilgi veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 23 Temmuz 2006 tarihinde çalışmalarına başlayan TİB'in, Türkiye'nin demokaratikleşmesi ve sivilleşmesinde önemli bir görev yerine getirdiğini söyledi.

Türkiye'de yıllarca insanların telefonunun dinlenip dinlenmediği endişesiyle yaşadığını hatırlatan Yıldırım, istihbarat birimleri arasında kavgaya neden olan telefon dinleme ve sinyal (teknik) takip işinin artık tamamen yasal ve tek bir merkezden yönetildiğini ifade etti.


"DİNLEMELER, ÖZGÜRLÜKLERİ ENGELLEMEDEN YAPILACAK"

Bundan böyle telefonların TİB'in onayıyla dinlendiğini ve daha hızlı bir şekilde sonuç alındığını dile getiren Yıldırım, TİB'in göreve başlamasının ardından dinlemelerin insanların haberleşme özgürlüğünü engellemeden, tamamen yasal şekilde yapıldığını vurguladı.

TİB'in faaliyete geçmesinin ardından faili meçhul cinayet olmadığına da işaret eden Yıldırım, teknolojik gelişmeler doğrultusunda suçluların daha hızlı yakalandığını belirtti.

Yıldırım, teknik takip yöntemiyle Hrant Dink cinayetinin çözüldüğünü, kaçırılan rahip Daniel Savcı'nın kurtarıldığını söyledi. PKK'nın şehirlerde veya kırsalda yapacağı eylemlerin engellenmesinde de TİB'in büyük başarılar sağladığını ifade eden Yıldırım, Ankara'da bulunan bomba yüklü minibüs ile PKK'nın Güney Doğu'da yaptığı saldırıların faillerinin de yakalanmasında elektronik takibin çok önemli rol üstlendiğini söyledi.

"DİNLEME ŞÜPHESİNİ KALDIRDI"

Yıldırım'ın, suçluların yakalanmasında çok önemli role sahip olduğunu söylediği TİB, Türkiye'nin demokratikleşmesinde çok önemli bir rol üstleniyor. Daha önce her kurum kendi başına dinleme yapıyor ve zaman zaman istihbarat birimleri arasında rekabet yaşanıyordu.

İstihbarat birimleri arasında yaşanan rekabet nedeniyle suçlulara ulaşmakta zaman zaman sorunlar yaşanırken, vatandaşlar da kaydı tutulmayan telefon dinmeleri nedeniyle "beni de dinliyorlar mı?" şüphesi duyuyordu.

Yıldırım'ın verdiği bilgiye göre, uydu telefonlarının da dinlenilmesi konusunda mahkeme kararları TİB'e gelecek, GSM'de olduğu gibi datalar ilgili kurumun altveri taşıyıcısına aktarılacak".


KARSIGAZETE.COM




    :

    :

    :

    :

    ""TİB, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve sivilleşmesini sağlayacak"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ