Şehir Hastaneleri Erdoğan'ın hayallerinde kaldı

Nerede bu Şehir Hastaneleri... Temel atma törenleri artık Temel fıkrasına konu olacak... "Attık, atacağız, atıyoruz..."
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "hayalim" diyerek başlattığını açıkladığı 'şehir hastaneleri' projeleri, hayal olarak kaldı...

2017`de hizmete girecek denilen hastanelerin çoğunun temeli bile atılmadı... Yozgat, Trabzon, Kocaeli, Bursa, Mersin, Gaziantep, Ankara, İzmir ve Manisa'da hala hastaneler yok...

TEKİRDAĞLILARI DA BÖYLE KANDIRMIŞLAR...

Aşağıdaki haber, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne ilişkin 2013 yazında yaptığı açıklamaya ilişkin... Bakan Ramazan'dan sonra temelin atılacağını söylemişti ancak 2015’e iki gün kala hala ortada temel atma çalışması yok!



RAMAZAN GELDİ, GEÇTİ... BU DA SON DURUM...

Tekirdağ Şehir Hastanesi projesindeki son durum, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer'e gelen soru önergesinin yanıtı ile ortaya çıktı.

Müezzinoğlu'na verdiği sözü hatırlatan ve projeyi soran Yüceer'e, bu kez yanıt Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'dan geldi...

Bakan Yılmaz ise verdiği cevapta, sorumluluğun Sağlık Bakanlığı'nda olduğunu vurguladı, "Yüksek Planlama Kurulu yetkilendirme kararı sonrasında ihale, yer teslimi ve temel atma süreçleri Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmektedir" dedi. Yani iki bakan topu birbirine atarak, soruya net bir yanıt vermekten kaçındı.







TOP BİR ORADA, BİR BURADA...

"Biz soruyu Sağlık Bakanı'na sorduk, cevabı Kalkınma Bakanı verdi ama o da Sağlık Bakanı'nı adres gösterdi yine kesin bir cevap alamadık. Hastanenin ne zaman yapılacağı, yapılıp yapılmayacağı muamma" diyen Yüceer, bir oyalama taktiği uygulandığını öne sürdü.

"Sadece Tekirdağ'da değil, birçok ilde herkes birbirine bu soruyu soruyor... "Ne zaman bitecek?" 'Yaptık, yapacağız' diye sürekli hemşerilerimi de oyalıyorlar. Tekirdağ halkı verilen sözlerin tutulmasını bekliyor. Anlaşılan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bir kez daha tutamayacağı bir söz vermek istemedi ve topu Kalkınma Bakanlığı'na attı" değerlendirmesi yapan Yüceer; "2011 yılından beri Sağlık Bakanlığı sürekli, 'bu sene temelini atacağız' açıklaması yapıyor, görüyoruz ki hastanenin tamamlanması hayali, bu yıl da başka bahara kaldı" dedi.

HANİ GEÇEN RAMAZAN'DA TEMELİ ATILACAKTI?

Bu arada, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun geçen Ramazan'dan sonra temelinin atılacağını söylediği Tekirdağ Şehir Hastanesi'nin ihalesinin bile o tarihte henüz yapılmadığı ortaya çıktı. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin önyeterlik ilanı daha geçtiğimiz ay Resmi Gazete’de yayımlandı, ihaleye katılacak firmaların önyeterlik başvuruları da 22.09.2014 günü sona erdi...

DİĞER ŞEHİR HASTANELERİNDE DE DURUM AYNI

İSTANBUL: Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı raporda 3 bin 700 yataklı olarak inşa edilmesi planlanan Sancaktepe’deki alan, halen General İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlası olarak kullanılıyor. 2 Şubat 2014’te temeli atılan Başakşehir Şehir Hastanesi alanında da çalışma yok.

ANKARA: Temeli 21 Ekim 2013’te atılan 3 bin 566 yatak kapasiteli Etlik Şehir Hastanesi’nin arazisinde ehliyet sınavlarına girecek vatandaşlar deneme sürüşü yapıyor. 18 Eylül 2013’te temeli atılan 3 bin 660 yatak kapasiteli Bilkent Şehir Hastanesi'nde de temel atma çalışmaları 1 yıldır bitmedi.

YOZGAT: Yozgat’ta 20 Ağustos 2013 tarihinde temeli atılan hastanenin, 29 Mayıs 2015 tarihinde açılması planlanıyordu. Hastanenin açılış tarihinin 2017 Mart ayına uzatıldığı öğrenildi.

MANİSA: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından 1 Aralık 2013’te temeli atılan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi’nde de bugüne kadar herhangi bir çalışma gözlenmiyor.

İZMİR: İzmir’in Bayraklı ilçesinde yapılacak şehir hastanesinin temeli, yerel seçimlerden hemen önce 12 Mart’ta atıldı. 2 bin 60 yatak kapasiteli hastanenin 36 ayda bitirilmesi taahhüt edilmişti. Aradan 8 ay geçmesine rağmen hastane alanında çalışma yapılmadı.

TRABZON: Türkiye’de şehir hastanesi yapılacağı açıklanan 22 ilden birisi de Trabzon. Hastanenin nerede yapılacağı bile tam olarak belli değil.

BURSA: Bursa Şehir Hastanesi inşaatı, hastanenin yapılacağı arsayla ilgili idare mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sebebiyle başlamadı.

KOCAELİ: İzmit’te 3 yılda tamamlanması planlanan şehir hastanesinin protokolü yaklaşık 14 ay önce imzalandı. Ancak bir türlü temeli atılamadı.

GAZİANTEP: Gaziantep Şehir Hastanesi’nin temeli geçen yıl aralık ayında atıldı. Yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen henüz inşaat çalışmaları başlamadı.


    :

    :

    :

    :

    "Şehir Hastaneleri Erdoğan'ın hayallerinde kaldı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ