Sarhoşken 'kayarım' savunmada 'severim' dedi

Alkol aldıktan sonra polisin “Alo Kanka 1550” ihbar hattına, “Başbakan’a kayarım ben” diye mesaj çeken Ş. C. kendisini mahkemede buldu. Savunmasında, “Şarhoştum. Erdoğan’ı severim” diyen sanık hakkında “suçun unsurları oluşmadığı” gerekçesiyle beraat kararı verildi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “hakaret” davalarına, komedi filmlerini aratmayacak bir yenisi daha eklendi.

Sarhoşken polisin ihbar hattına, “Başbakan’a kayarım ben” şeklinde mesaj çeken Ş.C. beraat etti. Karşı Gazete’nin ulaştığı belgelere göre dava süreci şöyle gelişti:

“BAŞBAKAN’A KAYARIM BEN”

İstanbul Bayrampaşa’da yaşayan S.C. , üç duble alkol aldıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muharebe Elektronik Şube Müdürlüğü’nün “Alo Kanka 1150” ihbar hattına, “Başbakan’a kayarım ben” diye mesaj çekti.

ERDOĞAN ŞİKÂYETÇİ OLDU

Polis bu mesaj üzerine harekete geçerek, soruşturma başlattı. Önce telefonu tespit eden polisler daha sonra mesajın Ş. C.’ye ait telefon numarasından gönderildiğini belirledi. 

Mesaj daha sonra savcılığa intikal etti.  Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ş.C’den  şikayetçi oldu. İddianamede ise sanık hakkında, “Bir kamu görevlisi sayılan Başbakan’a, ‘Sövmek suretiyle onur, şeref ve saygınlığına saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle 2 yıla kadar cezalandırılması talep edildi.

NE MALUM ERDOĞAN OLDUĞU

Ş.C ifadesinde , “Üç duble içtim, sarhoştum. Mesajda hakaret kastı taşımıyorum. Mesaj nedeniyle rahatsızlık verdiğim herkesten özür diliyorum” dedi. Mahkemedeki ifadesinde ise, Erdoğan’ı çok sevdiğini ve mesaj içeriğindeki “Başbakan” ifadesinin Erdoğan olduğunun anlaşılmadığını söyleyen Ş.C., “Mesajda hangi başbakan olduğu belli değil. 

Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını kastedip kastetmediğimi de bilmiyorum” ifadelerini kullandı. Mahkeme, Ş.C hakkında “suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

YÜZÜNE KARŞI SÖYLENMEDİ

Mahkeme gerekçesinde ise önemli bir tespitte bulundu. Gerekçede, İnsan Hakları Evrensel bildirgesinin 1. Maddesine atıf yapılarak bütün insanların özgür, onur ve haklar yönünden eşit olarak doğdukları, “sosyal çevrede şeref açısından insanlar arasında ayrım gözetilemeyeceği” anlatıldı.

Kararda,  hakaret unsurlarının oluşması için sanığın, hakaret içerir sözleri, muhatabı olan kişinin yüzüne karşı kullanması gerektiği, ancak dosyada bu şartın sağlanmadığı belirtildi.

3 KİŞİNİN DUYMASI GEREKİR

Kararda, hakaret suçunun “gıyapta hakaret” kapsamında kaldığı ifade edildi.

Gerekçede, “Başbakan’a kayarım ben” sözlerinin suç oluşturması için TCK 125. Maddesi uyarınca, en az 3 kişi tarafından duyulması gerektiği belirtildi.

Kararda, “Sanık savunmalarında yalnız başına alkol almakta iken, mesaj çektiğini belirtmesi karşısında, mesaj çekerken yanında başka birilerinin sanığın eylemini doğrudan görmemiş olmaları, yine mesajın çekildiği,  emniyette her bilgisayarda bir polis memurunun oturması nedeniyle mağdur dışında bir kişinin suça ihtilat ettiği ve bu emniyet görevlisinin söylemesinden dolayı sanığın iradesi dışında diğer polis memurlarının ve savcının suçu öğrendiği, bu haliyle en az 3 kişi olması gereken ihtilat (karışma, ilişkide bulunma) suçunun oluşmadığı açıktır” dendi.

Ş.C. hakkında, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Sarhoşken 'kayarım' savunmada 'severim' dedi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ