Karşı Gazete ortaya çıkardı, Meslis'te gündem oldu

Karşı Gazete, Başbakan Erdoğan'ın "montaj" dediği ses kayıtlarının, resmi dökümlerinin olduğunu ve o kayıtların son dönemde gözaltına alınan polislerin soruşturma dosyasına girdiğini yazmıştı. O haber, şimdi Meclis gündeminde. CHP'li Tanrıkulu, İçişleri Bakanı'na Sordu: ”Hani Tape'ler Montajdı?"
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının peşini bırakmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Karşı Gazete'nin ulaştığı belgeleri, Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu bu hafta içerisinde 17 ilde, 'Emniyette Paralel Yapı'  adı verilen soruşturma yürütüldüğünü hatırlattı, 17-25 Aralık soruşturmalarında görev alan 33 polisin gözaltına alındığını ifade etti. 

Hani o ses kayıtları montajdı? Haberi için tıklayınız...

TAPE'LER SAHTE İSE NEDEN GÖZALTINDAKİ POLİSLERE SORULDU?

"Bu polislerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinde, kendilerine, içinde Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları bulunan 300’den fazla tapenin tutanakları, TİB kayıt sıra no’ları ile birlikte gösterilmiş ve tapelerle ilgili soru yöneltilmiştir" diyen Tanrıkulu, "bu durumda o tapelerin gerçek olduğu teyid edilmiyor mu?" sözleriyle çok önemli bir ayrıntıya dikkat çekti.

BAKAN ALA'YA ZOR SORULAR

Karşı Gazete'nin haberine dayanarak konuyu gündeme getiren Tanrıkulu önergesinde şu sorulara yanıt istedi.

TAPE'LER, TİB KAYDI MI?

-Deşifreleri polislere gösterilen ve hakkında soru yöneltilen 300’den fazla tapenin, TİB kaydı olduğu resmi tutanakla belirlenmiş durumda mıdır?

ERDOĞAN'IN KONUŞMASI 'GERÇEK Mİ?'

-Söz konusu tapelerin TİB kaydı olduğu belgelendiğine ve deşifrelerini içeren tutanaklar TİB “tape sıra no” ile göz altındaki sanıklara gösterildiğine göre, Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen konuşmaların gerçek olduğu kesinlikle tespit edilmiş olmakta mıdır?

MONTAJ İDDİALARI YALAN MI?

-Söz konusu tutanaklar, 17-25 Aralık soruşturmaları sırasında ortaya konan bu tapelerin  “montaj” olduğuna dair iddiaların yalan olduğunu hiçbir şüpheye gerek bırakmayacak açıklıkta ortaya koymakta mıdır?

TÜBİTAK AÇIKLAMASI YANLIŞ MI?

-Deşifreleri içeren söz konusu resmi tutanaklar ortaya çıktığına göre, TÜBİTAK’ın hiçbir bilimsel kanıt göstermeksizin, tapelerin ‘montaj’ olduğuna dair açıklamasının yanlış olduğu belgelenmiş midir?

Hani o ses kayıtları montajdı? Haberi için tıklayınız...


Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM





    :

    :

    :

    :

    "Karşı Gazete ortaya çıkardı, Meslis'te gündem oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ