CHP'de Genel Başkanlık için o iki kişinin ismi geçiyor

CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminden 'başarısızlıkla çıktığını' savunan muhalif milletvekillerinin gündeme getirdiği kurultay, muhtemelen Ekim ayında. Muhalefet cephesinde ise iki kişinin Kılıçdaroğlu karşısında aday olabileceği konuşuluyor.
ANALİZ | KARŞI GAZETE

CHP'li muhaliflerin yaptığı kurultay çağrısını, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de yineledi. Açıklamasını yaparken "Yalnız değilim, Baykal da yanımda" dedi. Bu sözler üzerine gözler eski Genel Başkan Deniz Baykal'a çevrildi. 

O AÇIKLAMA SONRASINDA MECLİS'TE BİR ARAYA GELDİLER

İnce'nin de kurultay çağrısı yapmasının ardından, çok değil, birkaç dakika sonra, Meclis Bahçe Lokantası'nda dikkat çeken bir buluşma gerçekleşti.

Yalova Belediye Vefa Salman ile lokantaya gelen Muharrem İnce'nin masasına, birkaç dakika sonra Baykal'a en yakın isim olarak bilinen Antalya Milletvekili Osman Kaptan da uğradı. Bir süre yapılan sohbette ne konuşuldu, şimdilik bilmiyoruz ama İnce'nin açıklaması üzerine bir sohbet geçtiği mutlak.

BAYKAL İNCE'YE NE KADAR DESTEK VERECEK?

Muharrem İnce, yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu'nun kurultayı toplayacağını düşünüyorum"
demişti. Son MYK'dan sızan bilgiler de aynı yönde.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Ekim ayında seçimli bir kurultay yapabileceği konuşuluyor. Ancak bu kurultay muhaliflerin imzası ile ve onların talep ettiği zamanda değil, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun tercih ettiği tarihte yapılacak gibi. Çünkü seçimli bir kurultay talebi için muhaliflerin yaklaşık 590 imza toplaması gerekiyor ki -bu delege yapısı ile- pek mümkün görünmeyen bir girişim.

Deniz Baykal'a yakın isimler ise Baykal'ın yaşananlara üzüldüğünü ve şimdilik olan biteni izlediğini belirtiliyor. İnce'ye açık bir destek verilmiyor...

GRUP BAŞKANVEKİLİ ALTAY: ”İNCE, BENİM EN YAKIN ARKADAŞIM"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Muharrem İnce'nin açıklamaları konusunda ilginç bir değerlendirme yaparak, dikkat çekti. İnce'nin 'istifasını açıklayacak mı?' diye dört gözle beklenen basın toplantısı öncesinde, kamera karşısına geçti. Kurultay sorularına "Kurultay arzu etmek her CHP'linin hakkıdır. Sayın İnce'ye neyi yapıp neyi yapmayacağını söyleme ehliyetine sahip değilim. Sayın İnce'nin dışında kalan arkadaşlarla ilgili şunu söylemek isterim. CHP’de parti içi demokrasi vardır, çalışıyor, çalışacak ama parti içi disiplinde CHP’de vardır, o da gerektiği hallerde çalışır" yanıtı verdi. İhraç, olasılığını üstü kapalı da olsa gündeme getirdi. 

Altay, İnce hakkındaki soruları ise  "Sayın İnce benim en yakın arkadaşımdır, öyle de kalacaktır" diyerek yanıtlamaktan çekindi. 

BAZI ESKİ YÖNETİCİLER, DELEGELERİ ARIYOR

Bu arada hala partide milletvekilliği yapan bazı eski yöneticilerin de örgütleri arayarak nabız yokladığı, kurultayda bir aday çıkarabilme ihtimali üzerinde durduğu konuşuluyor. 

Kurultay  seçim gündemiyle toplansa bile aday olarak Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkmak çok kolay değil. Genel başkan adaylığı için de delegelerin yüzde 10’unun imzası gerek. Bu da 1180 olduğu belirtilen delege sayısı temel alınırsa, 118 imza demek... 

İKİ ADAYIN İSMİ KONUŞULUYOR

"İl Başkanları, milletvekilleri ve delegelerden yanımda olanlar var" diyen Muharrem İnce'nin yanısıra adı geçen diğer olası aday Emine Ülker Tarhan...

Partide alternatif bir genel başkan arayışına 'evet' diyecek delegelerin ise böyle bir durumda kimden yana tavır alacağı da merak konusu. 

Adaylık konusunda, "aday olunmaz, aday gösterilir" yorumu yapan Muharrem İnce, adaylığı gündeme gelirse, Grup Başkanvekilliğinden istifa edeceğinin sinyalini verdi. 

Adı daha önce de cumhurbaşkanı adayı olarak geçen Emine Ülker Tarhan'ın ise şimdilik genel başkan adaylığına yönelik bir açıklaması yok. 

Bu arada, CHP MYK'nın pazar günü toplanacağı açıklandı. Son olarak dün, yani 13 Ağustos  perşembe günü  toplanan parti yönetimi, pazar günü  tekrar biraraya gelecek.  Toplantıda, kurultay ve istifa çağrılarının da değerlendirilmesi kaçınılmaz.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com

    :

    :

    :

    :

    "CHP'de Genel Başkanlık için o iki kişinin ismi geçiyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete