"Aaa sen ev kadını mısın!" demek psikolojik şiddetmiş!

AKP milletvekilinden kadına yönelik şiddeti önlemek için ilginç öneri; "aaa sen ev kadını mısın!" diyerek hemcinslerine psikolojik şiddet uygulayan çalışan kadınlara eğitim verilsin!
Burcu ORAL EVREN| KARŞI GAZETE ÖZEL
ÇALIŞAN KADIN, ÇALIŞMAYAN KADINA PSİKOLOJİK ŞİDDET UYGULUYORMUŞ
 
Kadına yönelik şiddetin nedenlerinin araştırılması ve önlenmesi için Meclis'te kurulan araştırma komsiyonunun geçen hafta yapılan toplantısında gündeme getirilen bir öneri, çok tartışılacak türden.
 
Komisyonun  AKP'li üyesi İsmet Uçma, kadına yönelik şiddetin sadece erkeklerden gelmediğini çalışan kadınların da, çalışmayan kadınlara psikolojik şiddet uyguladığını öne sürdü. 
 
AAA SİZ EV KADINI MISINIZ?
 
Uçma, "Kadınlarımız beş çaylarında 'Aa siz ev kadını mısınız, siz bir yerde çalışmıyor musunuz?' deyip bunun şiddet olduğunun vurgulanmasını istiyorum. Yani kadının kadına şiddeti var arkadaşlar" sözleriyle, çalışan kadınların, çalışmayan kadınlara sözlü şiddet uyguladığını savundu. Bu şekilde 'hor' görülen kadınların da şiddete sebebiyet verecek bir psikolojik yapıya sürüklendiğini iddia etti. 
 
"ÇALIŞAN KADINLAR ŞİDDETE SEBEBİYET VERMESİNLER"
 
"Çalışan kadınlarımızın ya da kendilerinden hak elde ettiğini ve bunu sağladığını düşünen hanımefendilerin de ayrıca eğitilmesi gerekiyor ki diğer hemcinslerini başka yere karşı şiddete sebebiyet verebilecek psikolojik yapıya kavuşturmasınlar" diyen AKP'li Uçma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan çalışan kadınlara eğitim verilmesini istedi. 
 
CHP'Lİ YÜCEER: "BİZİM PROBLEMİMİZ KADININ KADINA ŞİDDETİ DEĞİL!
 
Uçma'nın bu yorumu üzerine söz alan komisyonun CHP'li üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise konunun özünden uzaklaşılmaması uyarısı yaptı. "Problem burada kadının kadına şiddeti değil, tam tersi bu düşüncenin, yani bu işlerin kadının üzerinden yapılması gerekliliği" diyen Yüceer, şöyle konuştu: 
 
"Ev hanımlığını, ev işlerini, çocuğa bakımı küçümsemek adına böyle bir bakışı kabul etmiyoruz tabii ki. Yani yapılan işlerin hani küçümsenmesi diye bir şey olamaz ama bu işlerin kadının tarafından yapılması düşüncesi, onu küçümsüyoruz. Bu bir eşit paylaşım, aile bir bütün, yani bu görevin eşit bir şekilde paylaşılması, yani problem burada kadının kadına şiddeti değil, tam tersi bu düşüncenin, yani bu işlerin kadının üzerinden yapılması gerekliliği. Sizin cümlelerinizde de ben üstü kapalı sanki birazcık bunu sezinledim."
 
"ÇALIŞAN KADIN FUHUŞA DESTEK OLUYOR" DEMEK PSİKOLOJİ BOZMUYOR MU?
 
AKP'li İsmet Uçma'nın "çalışan kadın, çalışmayana psikolojik şiddet uyguluyor" cümlesi; akıllara Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız'ın  "çalışan kadın fuhuş değil ama fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor" sözlerini getirdi. AKP'li Uçma'nın, Yıldız'ın bu sözlerini de "çalışan kadına psikolojik baskı" olarak değerlendirip/ değerlendirmeyeceği merak konusu.  
 
Nureddin Yıldız'ın "Her çalışan kadın, gözü doymamış erkek demektir. Çalışan kadın ya evlenmeyi erteleyerek erkeklerin evlilik sürecini baltalıyor ya da evli olduğu halde çalıştığı için yorgunluğu ve vakit darlığı nedeniyle erkeği ile ilişkisinde kadınlığı arızalıdır.

Kadınlığı arızalı olduğu için erkeğin gözü açtır. O evinde erkeğini eksik bırakıyor erkeği de iş yerinde bir başka kadına tasallut oluyor. Böyle fuhuş değil ama fuhuşa hazırlık yapan sürece destek oluyor. Ayrıca çalışan kadın doğurmayan ya da az doğuran kadın demektir. Yani benim ümmetim zarar gördü"
sözleri, kamuoyunda günlerce tartışılmıştı...
 
Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM

 
Bu haber 246 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    ""Aaa sen ev kadını mısın!" demek psikolojik şiddetmiş!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ