AKP’nin VİP Torpil Skandalı 'Yargı'ya da bulaştı!

CHP'li Haluk Koç'un gündeme getirdiği AKP’nin KPSS’siz VİP Torpil Atamaları tarışılmaya devam ederken, HSYK atamalarında da benzer "akrabaya hizmet" faaliyetleri günyüzüne çıkmaya başladı.
KARŞI GAZETE | DETAY HABER

CHP’nin gündeme getirmesiyle kamuoyunda büyük tepki toplayan AKP’nin KPSS’siz VİP Torpil Atamaları tarışılmaya devam ederken HSYK atamalarında da benzer ‘akrabaya hizmet’ faaliyetleri günyüzüne çıkmaya başladı.

BAKAN YEĞENİ ŞANSI

Son dönemlerde işçi cinayetleri ile adını sıkça duyuran ve yüzlerce ölümün birincil sorumlusu olarak gösterilmesine rağmen istifa etmeyi düşünmeyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yeğeni olduğu bilinen Antalya hâkimi Oğuzhan Yaşar, Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına getirildi.

DAHA 6. AY'I OLMASINA RAĞMEN…

Diğer VİP Torpil iddialarında olduğu gibi Bakan yeğeni Yaşar’ın da liyakati hususunda kafalarda soru işaretleri oluşmuş durumda. Yaşar’ın Antalya hâkimliğine henüz 6 ay önce atanmış olmasına rağmen kısa süre içinde bu şekilde Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanmasının yargı teamüllerine aykırı olduğu konuşuluyor. Diğer yandan Bakan yeğeni Yaşar’ın Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olduğu Manavgat’ın kendisi gibi hâkim olan eşi Emine Yaşar’ın memleketi olduğu bilgisi de dikkatlerden kaçmadı.

MEMLEKET SEVDASI(!)

Yaşar Ailesi, birkaç yıl öncesine kadar da Alanya’da görev yapmaktaydılar. Bilindiği üzere hâkim ve savcıların bu şekilde memleketlerinde görev almaları yargı etiğine uygun olarak değerlendirilmemekte.

Diğer yandan bakan yeğeni Oğuzhan Yaşar’ın şanslı(!) tayini yargı camiasında; "herhalde bakan yeğeni meslek hayatını Antalya ve civarında tamamlayacak" değerlendirilmelerine neden oldu.

KARSIGAZETE.COM




    :

    :

    :

    :

    "AKP’nin VİP Torpil Skandalı 'Yargı'ya da bulaştı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete