“Cumhuriyet olmasaydı, peçe arasından bakmaya çalışan bir çift göz olurdu!“

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun "90 yıllık reklam arası" sözleri, RTÜK'e takıldı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"CUMHURİYET OLMASAYDI..."
 
AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu'nun "90 yıllık reklam arası" sözleri, RTÜK'e takıldı.
 
Daha önce Atatürk'e yönelik hakaretlere sessiz kalmayarak tepki gösteren RTÜK üyesi Ali Öztunç, bu kez Babuşçu'nun bu sözlerine karşı harekete geçti. 
 
ÖZTUNÇ, O SÖZLER NEDENİYLE RTÜK'E BAŞVURU YAPACAK
 
Karşı Gazete'ye konuşan Öztunç, Babuşçu'nun sözlerini tarafsızlık ilkesini ihlal ederek yayınlayan televizyon kanalları hakkında inceleme başlatılması için başvuruda bulunacağını açıkladı. 
 
"CUMHURİYET, REKLAM ARASI OLMAZ!"
 
"Cumhuriyet, 'reklam arası' olmaz; Cumhuriyet 'kimsesizlerin kimsedir'.  Tülay Babuşçu da, Cumhuriyet olmasaydı, milletvekili olamazdı. Belki 'peçe arasından bakmaya çalışan bir çift göz'  olurdu" diyen Ali Öztunç; "Cumhuriyet çocuğu olarak, Cumhuriyet'i savunmak boynumuzun borcudur. Anayasal kurum olan RTÜK'ün görevi, Cumhuriyet'i savunmaktır. Ben görevimi yapıyorum, RTÜK'ün diğer üyelerini de görevini yapmaya davet ediyorum." sözleriyle  yarın RTÜK'e ihlal başvurusu yapacağını açıkladı. 
 
Öztunç, "Devletin bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyet'in korunmasını sağlayan 6112 Sayılı RTÜK Yasası'nın 8. maddesi'nin birinci fıkrasının a bendinin ihlal edildiğini öne sürüyor. 
 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM





 

    :

    :

    :

    :

    "“Cumhuriyet olmasaydı, peçe arasından bakmaya çalışan bir çift göz olurdu!“" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ