Tutanak başka Milli Eğitim Müdürü'nün sözleri başka...

Tekirdağ'da öğretmenler odasında muhalif gazeteleri okudukları ve haberler hakkında konuştukları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan öğretmenlerle ilgili süreç giderek ilginçleşiyor.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

ÖĞRETMENLERE SÖZCÜ VE YENİÇAĞ OKUYUP, KONUŞMAK YASAK!

Sözcü ve Yeniçağ Gazeteleri'ni, Tekirdağ Safiye Osman Çeliker Ortaokulu'na getirdikleri ve haberlerle ilgili yorum yaptıkları gerekçesiyle iki öğretmen hakkında soruşturma açılmış ve öğretmenlere bir yıl kademe ilerleme durdurma cezası verilmiş, ayrıca tayinleri çıkarılmıştı.

Eğitim- Sen'in ve CHP'li Candan Yüceer'in konuyu gündeme taşıması ile olay kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

İFADELER ÇELİŞKİLİ

Gelişmeler üzerine açıklama yapan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ise kullandığı ifadelerle kafaları daha çok karıştırdı.

Öğretmenler hakkında tutulan tutanak ile İl Milli Eğitim Müdürü İşler'in açıklamaları arasında dikkat çekici çelişkiler bulunuyor...

İşler, "ilimizde bulunan okullarda görevli öğretmenler ve diğer personele şimdiye kadar herhangi bir gazeteyi aldı ya da okudu diye hiçbir ceza uygulanmamıştır" derken tutanakta 'iddialar' bölümünde aynen şu ifadeler yer alıyor:

"Devlet erkanına yönelik eleştiri sınırlarını aşan hakaret edici konuşmalar yaptığı, Sözcü ve Yeniçağ gazetelerinde yer alan manşetlerden hareketle bir siyasi partinin sözcüsüymüş gibi öğretmenler odasında siyasi iktidar aleyhinde konuşmalar yaptığı, böylece "herhangi bir siyasi parti yararına veya zararına fiilen faaliyette bulunmak" fiilini işlediği...
"

O TUTANAK KARŞI GAZETE'DE...



Burcu ORAL EVREN | KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Tutanak başka Milli Eğitim Müdürü'nün sözleri başka..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete