Bakan Çavuşoğlu’nun babası istedi, mera arazisi ranta açıldı

AKP’nin yaptığı hukuksuz ve usulsüz uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Antalya’nın Alanya ilçesinde 2009 yılında mera arazisi kabul edilen bölge Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası Osman Çavuşoğlu’nun isteği üzerine mera vasfından çıkartılarak peşkeş çekilmek isteniyor.
KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER

AKP kendi hükümdarlığını kurmaya devam ediyor. Devletin tüm imkanlarını istediği işadamlarına dağıtan, sınavsız devlet kadrolarına VİP torpille hısım akrabalarını atayan AKP skandallarına bir yenisini daha ekledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası Osman Çavuşoğlu’nun isteği doğrultusunda Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Türkler mahallesine bağlı Gündoğmuş bölgesinde usulsüzlük yapılmak isteniyor.

ÇAVUŞOĞLU’NUN BABASI İSTEDİ, ALDI

Skandal olay Antalya’nın  Alanya ilçesinde  meydana geldi.  Olay, Gündoğmuş bölgesinde 36 bin dönümlük arazi için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun babası  Osman Çavuşoğlu tarafından 04.09.2014 tarihinde Alanya Kaymakamlığı’na vermiş olduğu dilekçe ile ortaya çıktı.

Dilekçede 2009 yılında vali yardımcısının başkanlığında oluşturulan 9 kişilik mera komisyonu tarafından mera arazisi olarak tespit edilen arazinin mera vasfından çıkartılarak kendisine satılmasını talep etmiştir.



MERA VASFINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA SATIŞ MÜMKÜN

Çavuşoğlu’nun babası tarafından satışı talep edildiği iddia edilen bu alan Alanya’da hayvancılık ile uğraşan vatandaşlar tarafından kullanılmakta. 03/04/2009 yılında İl Mera Komisyonu(vali yardımcısı, tarım il müdürü, ziraat mühendisi, defterdarlık üyesi vd.), ihtiyaç fazlası mera alanı bulunmadığını öne sürerek bölgenin mera alanı için kullanılması yönünde karar aldı.

BEDEL ÖDENMESİ GEREKİYORDU AMA…

Normal şartlarda bu alanın mera alanından çıkartılması için bedel ödenmesi gerekiyor.  Bakan Çavuşoğlu’nun babası Osman Çavuşoğlu’nun satın alma talebinden sonra  talebin yerine getirilmesi için bedelinin çok düşük seviyelere çekilmesi planlanıyor.

Alanın satılması için İl Mera Komisyonu Üyeleri baskı altına alındı. Bu usulsüz satışa karşı çıkan Alanya Mal Müdürü’nü skandalın duyurulmaması için görevden alınması planlanıyor.



HAYVANCILIK ALANINDA VURULMUŞ EN BÜYÜK DARBE

Tarım Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu istatistiğe göre; büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısının azaldığı, kurban bayramları başta olmak üzere yılın her döneminde hayvan ithal edilerek milyarlarca dolar harcandığı bir dönemde Türkiye’nin en önemli mera alanlarından bir bölgenin daha özel mülkiyete geçirilerek kişilere peşkeş çekilmesi Türkiye’ye hayvancılık alanında vurulmuş en büyük darbelerden biri olarak yorumlanıyor.

BU NE PERHİZ

Her platformda tarıma ve hayvancılığa en büyük desteği verdiğini iddia eden AKP hükümeti,  kendine yakın kişi ve akrabalarının menfaatleri söz konusu olduğunda söylediklerini çok kolay unutuyor. Vatandaşın da çekilen peşkeşleri fark etmemesi sağlanıyor. Yaptıklarıyla söyledikleri uyuşmayan AKP iktidarı meydanlarda dini menfaatleri doğrultudunda sömürmeye devam ediyor.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Bakan Çavuşoğlu’nun babası istedi, mera arazisi ranta açıldı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ