Cemaat okulları düzenlemesinin ismi belli oldu!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bakanlar Kurulu sona erdi. Yaklaşık 6 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, açıklamalarda bulundu.

Arınç, yurtdışındaki eğitim kurumlarına ilişkin, "Kuracağımız sistem, mutlaka vakıf olacaktır. İsmini de tespit ettik ama bugünden ismini söylemeye herhalde gerek yok. Mutlaka kamu desteğinde ama sivil bir yapılanma olacak" dedi.
Arınç'ın konuşmasından satır başları:

YURTDIŞINDAKİ TÜRK OKULLARI

Okullar konusunda yapılması gereken çalışmaların elzem olduğuna karar verdik. Okulların devri Türkiye'nin menfaati için bir ihtiyaç. "Okulları kapattık ve bitti" mantığı geçerli olmaz.

Açık ve şeffaf olmak zorundayız. Türkiye içinde ve dışında nitelikli eğitime ihtiyacımız var.

Kuracağımız sistem, mutlaka vakıf olacaktır. İsmini de tespit ettik ama bugünden ismini söylemeye herhalde gerek yok. Mutlaka kamu desteğinde ama sivil bir yapılanma olacak. Eğitim ve kültürel diplomasi açısından değerlendirilmeli.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI

Bu konu Bakanlar Kurulu'nda tartışılıp hükümet politikası haline getirilmemiştir. Bu konuda bir aciliyet görmüyoruz.

ÇİFTÇİLERİN ELEKTRİK BORÇLARI

Çiftçilerin elektrik borçlarının Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla Ziraat Bankası kanalıyla tahsil edildiği iddialarına ilişkin soru üzerine...

Hayır, hiçbir detay veremem. Böyle bir konu görüşülmedi. Geçen hafta bir sorunuza belediyeler kamu kurumları açısından bilgi vermiştim. O bilgilerim doğrulandı. Bazı belediyeler yapılandırma içine girdiler. Uzlaşmak suretiyle bir kısmının faizlerinin silinmesi geri kalanın da ödenmesi şekliyle geldiğimiz noktayı sizinle paylaşmıştık.

ÇİPRAS'IN MESAJLARI

Çipras'ın ziyareti bizimkinden farklı değil. Biz müzakere masasındayız. Çözüme ulaşmak için bu masadan netice almak konusunda kararlıyız.

IŞİD'LE MÜCADELE

IŞİD bir terör örgütüdür, bu örgütün işlediği cinayetleri lanetliyoruz.
Bu haber 837 kez okundu

    :

    :

    :

    :

    "Cemaat okulları düzenlemesinin ismi belli oldu!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ