CHP'li RTÜK üyesi Öztunç: “Başıma en ufak bir olay gelirse sorumlusu...“

Atatürk'ü savunduğu için saldırıya uğrayıp tehdit edilen, ardından RTÜK'ten atılmak istenen CHP'li Ali Öztunç'un koruma talebi reddedildi... Bakın hangi gerekçeyle...
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

"BAŞIMA BİR OLAY GELİRSE SORUMLUSU ANKARA VALİSİDİR!"

Atatürk'e hakarete RTÜK tarafından ceza verilmemesine tepki gösteren açıklamalarından dolayı, odası basılan, tehdit edilen Kurul üyesi Ali Öztunç olayın ardından bir de Kanal A tarafından Kurul'a şikayet edilmişti.

Bu şikayet üzerine diğer CHP'li üye Süleyman Demirkan ile birlikte üyelikten atılmaları için için bir komisyon da kurulan Öztunç, Karşı Gazete'ye konuştu.

Odasını basarak, kendisine hakaret eden ve tehditler savunan RTÜK personeline, sadece 150 TL maaş kesintisi cezası verildiğini anımsatan Öztünç, "yargı süreci devam ederken böyle bir karar verilmesini anlamak mümkün değil" diye konuştu.

"ATATÜRK'Ü SAVUNUYORSUN, İSLAMI NİYE SAVUNMUYORSUN?"

"RTÜK'te odama gelip bana hareket eden, 'Atatürk'ü savunuyorsun, İslamiyet'i niye savunmuyorsun?' diyen personel hakkında idari soruşturma tamamlandı. 150 TL. ceza verildi. İnsaflı davranmışlar, buna da şükrediyorum. O şahsa değil, bana da ceza verebilirlerdi. Maaşımı kesmeye çalışabilirlerdi. Bu bir komedidir" değerlendirmesi yapan Öztunç, şunları söyledi:

" Yargı süreci devam ediyor 45. Asliye Ceza Mahkemesi; tehdit, hakaret ve yaralamaya teşebbüsten bu kişi hakkında dava açtı ama RTÜK Başkanı koruma içgüdüsü ile küçük bir para cezası verdi. Aynı olay kendi başına gelseydi, AKP'li bir üyenin odasına girselerdi acaba ne yapardı?

KORUMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Bu süreçte Ankara Valiliği'ne koruma talebinde bulunmuştum. Valilikten bana gelen yazıda bu talebimin reddedildiği belirtilmiş. Açıkça söylüyorum; başıma en ufak bir olay gelirse, bunun sorumlusu Ankara Valimizdir! Yaşayacağım en ufak bir olumsuzluğun sorumlusu Ankara Valiliğidir".

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEDEFİNDE DEĞİLMİŞİM"

Öztunç'un talebinin reddedilme gerekçesi ise "herhangi bir örgütün hedefinde olmaması" ...

"Valilik, Terörle Mücedele Şubesi'ne sormuş; herhangi bir terör örgütünün hedefi değilmişim... Bu işleri bilen bir arkadaşımla konuştum; kadın doğum uzmanlarına tehdit alınca hemen koruma veriliyormuş. Benim de odam basılıyor, tehdit, küfür ediliyor, 'Atatürk'ü niye savunuyorsun' deniliyor, adam 'bir dahaki sefere -dolu- geleceğim' diyor, koruma verilmiyor... Bu personele 150 TL para cezası verildi sadece; ben 250 TL vereyim, o sözleri gidip RTÜK Başkanı'nın odasında söyleyeyim..."

"KOMİSYON İLE OYALAYIP, SEÇİME CHP'SİZ RTÜK İLE GİDECEKLER"

Diğer CHP'li üye Süleyman Demirkan ile birlikte üyeliklerinin düşürülmesi için komisyon da kurulduğunu hatırlatan Öztunç, "biz hukuken tanımıyoruz ama madem kuruldu, o komisyon raporunu niye hala hazırlamıyor?" diye sordu.

"HÜKÜMETİN SORUNU BENİMLE..."

"Sayın Yalçın Akdoğan, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde eleştiriler üzerine 'CHP'nin kontenjanını elinden almak gibi bir derdimiz yok. Başka bir üye gönderirsiniz' dedi. Demek ki sorun benim! Demek ki tekere çomak soktuk!" sözleriyle neden hedef olduğunu açıklayan Ali Öztunç, "Suçumuz Atatürk'ü savunmak ise cezayı şerefle çekeriz" yorumu yaptı.

"Hırsızlık yapmadım, yolsuzluk yapmadım, Atatürk'e hakarete karşı durdum, Deniz Gezmiş'e ceza verilmesine karşı durdum. Kürtlere, Aleviler'e küfür edilmesine karşı durdum. Eğer suçumuz Atatürk'ü savunmak ise cezayı şerefle çekeriz" dedi.

Komisyonun hala kendileri hakkındaki raporu hazırlamaya başlamadığını hatırlatan ve bunun bir oyalama taktiği olduğu değerlendirmesi yapan Öztunç, "zaman kazanmak istiyorlar, Meclis kapandıktan sonra, seçime giderken raporu getirip üyeliğimizi düşürüp, yeni üye seçilmesine engel olmaya çalışıyorlar. Çünkü yeni üye seçiminin Genel Kurul'da yapılması gerekiyor. Buradaki amaç, seçimde CHP'siz RTÜK" diye konuştu.

Yaşadığı süreç için "bedel ödetmek istiyorlar" değerlendirmesi yapan Öztunç, "benim içinden çıkıp geldiğim toplum kesimi, siyasi çevre hep bedel ödedi. En son 12 Eylül'de ödedi. Biz bedel ödemeye alışkınız. Ama bizi bedel ödeterek bitiremezler" sözleriyle mücadeleye devam edeceğini ifade etti.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM

 

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li RTÜK üyesi Öztunç: “Başıma en ufak bir olay gelirse sorumlusu...“" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ