TOMA'ya 'şiddet uygulama' diyen gazeteciye dava!

Emekli subay ve gazeteci Rahmi Yıldırım, Kızılay'daki Berkin Elvan gösterileri sırasında TOMA'ya 'orantısız güç kullanmayın' uyarısı yaptı. Hakkında dava açıldı. İlk duruşma yarın..
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE RÖPORTAJ 

Emekli Subay ve Gazeteci Rahmi Yıldırım, örneği görülmemiş dava hakkında Karşı Gazete'ye konuştu. 

"BÖYLE DAVA 12 EYLÜL'DE BİLE YOKTU!"

"Böyle bir davaya 12 Eylül döneminde bile rastlanmaz. Keşke bu iddianame ile ben 12 Eylül sıkıyönetim mahkemesinde yargılansaydım" diyen Yıldırım; 13 sanıklı davanın iddianamesinin kışla mantığı ile yazıldığını söyledi.

"Birbirini tanımayan 13 kişiyi aynı torbaya sokmuşlar.  Kışla mantığı sadece kışla sınırları içinde geçerli olur. Bir hukuk profesörünün kışla mantığı ile birbiri ile ilgisiz kişileri suçlaması akıl almaz bir durum." yorumu yaptı. 

"SIKIYÖNETİM MAHKEMESİNİN BİLE HUKUKU VARDI"

Yıldırım, Karşı Gazete'ye davaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"12 Eylül döneminde işkence altında 150 gün süre ile sorgulandım.  İki buçuk yıl işkence altında tutuklu kaldım Metris'te. Fakat buna karşın bugünün uygulamalarını 12 Eylül döneminden sıkı buluyorum.

Bu bir fantezi değil. Abartı değil. Sıkıyönetim mahkemesinin bile bir hukuku vardı... Yargılamanın gelişine göre, kim ne kadar ceza alır, kim tahliye olur biliyorduk... Herşeye rağmen kurallar vardı. 

"BERKİN'İN KATİLİNİ YAKALAYAMADILAR, ÖLÜMÜNÜ  PROTESTO EDENLERİ YARGILIYORLAR "

Berkin Elvan'ın katillerini hala mahkeme önüne çıkaramayan mahkemenin gücü, ölümünü protesto eden acılı insanlara yetiyor... Hakkımda 6 aydan 3 yıla kadar hapis isteniyor.

"SAVUNMA YAPMAYACAĞIM"

Savunma yapmayacağım, karşı iddianame yazacağım... 'Bu iddianame ve dava  hukuk devleti ilkelerine ve hukuk etiğine aykırıdır' diyeceğim. Berkin Elvan'ın katilini mahkeme önüne çıkaramayanların gücü, ölümünü protesto edenlere yetmiştir!"

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "TOMA'ya 'şiddet uygulama' diyen gazeteciye dava!" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ