AKP, Anayasal darbeye mi hazırlanıyor?

Kendi adayları kazanmazsa, HSYK seçim sonucunu tanımayacaklarmış!
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE RÖPORTAJ

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "HSYK seçimlerini bir grup veya zümre kazanırsa, sonucu tanımayız" açıklamasının yankıları sürüyor.  Bu kez CHP'nin hukukçu kurmaylarından Atilla Kart, Karşı Gazete'ye konuştu. "Sonucu tanımamak Anayasal darbe olur" diyen Kart'a göre bu açıklama ile AKP'li Ünal, tarih önünde mahkum oldu!


Karşı Gazete'ye konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Hükümetin Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ( HSYK) seçimlerini ölüm kalım meselesi haline getirdiği görüşünde... 

Seçimin, AKP'nin 12 Eylül 2010 referandumunda yaptığı değişikliğe göre yapıldığını ve sonuçta milletin iradesinin tecellisinin böyle şekillendiğini söyleyen Kart, 14 bin civarında yargıç ve savcının serbest irade ile oy kullanacağını, asgari demokrasi anlayışı olan herkesin de seçim sonuçlarını kabul etmesi gerektiğini söyledi.

"İKTİDARIN MEŞRUİYETİ TARTIŞILIR"

"Ortaya çıkacak sonuç nüfuz suistimali  yoluyla, doğrudan bakanlık eliyle yapılan müdahalelere rağmen ve seçim sonuçlarını iğfal etme iradesine karşı ortaya çıkacak bir tablo olacak" diyen Kart, "hal böyle olmasına rağmen siyasi iktidar yetkililerinin ortaya çıkacak seçim sonuçlarını kabul etmeyebileceklerini söylemeleri, bu seçimin gayri meşru olacağını ifade etmeleri, siyasi iktidarın kendi meşruiyetinin tartışılması sonucunu getirecektir" diye konuştu.  

"MAHİR ÜNAL, TARİH ÖNÜNDE MAHKUM OLDU!"

Seçimlerle ilgili bu tür bir tartışmanın yaşanmasının, Türkiye'deki ayrışma, kutuplaşma ve  bölünme süreçlerini önü alınamaz şekilde hızlandıracağını öne süren Kart, Mahir Ünal'ın yaptığı açıklamalar nedeniyle tarih önünde mahkum olduğunu vurguladı. 

ADALET BAKANI ZATEN SAVCININ KOLTUĞUNDA...


Atilla Kart, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın birkaç gün önce cumhuriyet savcısının koltuğuna otururken çekilen fotoğrafını hatırlattı...  

”Adalet Bakanı'nın, cumhuriyet savcısının makam koltuğuna oturduğu fotoğrafı da göz önüne aldığımız zaman aslında AKP'nin bağımsız ve tarafsız yargı ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını görüyoruz" yorumu yaptı. 

AKP'nin iktidarda olduğu on iki yıl boyunca, adli- idari ve yargı anlamındaki denetim mekanizmalarını etkisiz hale getirmeyi amaçladığını vurgulayan ve bu yolda büyük mesafe alındığını ifade eden Kart, "hukuk adına direnen belli odaklar hedef alınmış durumda. Tablo bu kadar vahim bir tablo. Seçim sonucunu kabul etmemek, Anayasal darbedir. Anayasal darbe girişiminde bulunulmuştur. AKP'nin anayasal darbeleri, süreklilik kazanmıştır" uyarısında bulundu.  

Burcu ORAL EVREN | KARSIGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    "AKP, Anayasal darbeye mi hazırlanıyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ