Suriye'de savaşanlara özel hastane için izin verilmiş mi?

IŞİD ve El Nusra gibi islami terör örgütleri adına savaşan militanlara, Gaziantep'te özel hastane hizmeti verildiği iddiası, dikkatleri Sağlık Bakanlığı'na yöneltti. Acaba Bakanlık, o hastane için izin verdi mi?
 Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE RÖPORTAJ

IŞİD'e silah ve mühimmat yardımı iddialarından sonra şimdi de sağlık hizmeti verildiği öne sürüldü.  Gaziantep'te, Suriye'de savaşan çeşitli islami gruplara mensup militanların tedavi olması için özel bir hastane benzeri yapılanma kurulduğu haberleri basına yansıdı. 

Karşı Gazete, "Rehabilitasyon merkezi" adı altında kurulan bu hastanelerle ilgili  tartışmalı noktaları, CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ ile konuştu.  

Bölge halkının, militanlara verilen sağlık hizmetleri nedeniyle  sıkıntı yaşadığını, acil servislerde ve yoğun bakımda yer bulunamadığını belirten Serindağ, ayrı hastane uygulaması konusunda ise açıklığa kavuşturulması gereken bazı sorular olduğunu söyledi.

”SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN İZİN ALINMIŞ MI?"

Sağlık hizmeti verecek bir kurumun belli şartları yerine getirmesi ve Sağlık Bakanlığı'ndan  izin alınması gerektiğini belirten Serindağ, bakanlığa bu konuda sorular soracaklarını açıkladı. "Bu kurum için izin almış mı? Açıklığa kavuşturulmalı" dedi. 

BELEDİYE KİMİN PARASI İLE YARDIM ETMİŞ?

Söz konusu sağlık kuruluşunun Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından finanse edildiğine ilişkin bilgiler de olduğunu hatırlatan Serindağ, bu yardımın kaynağının derhal açıklanması gerektiğinin altını çizdi. "Belediyelerin yaptığı yardımlar belediye bütçesinden mi karşılanıyor, yoksa gayri resmi olarak oluşturulduğu söylenen bir havuzda toplanıyor da oradan mı yardım yapılıyor?" diye soran Serindağ, İçişleri Bakanlığı'nı özellikle  sınır illerdeki belediyelerin harcamalarını denetlemeye çağırdı.  

GÜVENLİK RİSKİ ARTIYOR

Suriye'den Türkiye'ye gelen kişi sayısının iki milyonu bulduğunu hatırlatan Serindağ, bu kişilerin kayıt altına alınması gerektiğini belirtti ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin de devreye sokulması uyarısı yaptı. Bölgede büyük bir güvenlik riski olduğunu vurgulayan Serindağ, Emniyetin alarmda olduğu haberlerini ise eleştirdi. 

İYİ Kİ EMNİYET ALARMDA!

"Emniyetin, bombalı araçlara karşı alarmda olduğu" haberlerinin abartılı olduğu yorumu da yapan Serindağ, "bir genelge yayımlanır, 'alarmda olun' denir, ama bu pek de bir şey ifade etmez. Sınırlar kontrol altına alındı mı? Gelenler, belli noktalarda toplanıp, kaydı tutuldu mu? Önemli olan bu unsurlar" diye konuştu. 

"YER YER SAĞANAK BEKLENİYOR" UYARISINDAN FARKI YOK, NEREDE BELLİ DEĞİL!

"Saldırı nerede olacak?  Ne zaman olacak? Kim yapacak? Bu soruların cevabı olmadığı sürece, Emniyetin alarmı da fazla  önem taşımaz" diyen Gaziantep Milletvekili, aksi halde bu uyarıların meteorolojinin "yer yer sağanak bekleniyor" uyarısından öteye geçmeyeceği eleştirisinde bulundu. 

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    "Suriye'de savaşanlara özel hastane için izin verilmiş mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ