Kılıçdaroğlu'ndan polisin bastığı Karşı Gazete'ye övgü!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Antalya kampında konuştuk...
ÖZEL | KARŞI GAZETE | ANTALYA

KARŞI İLE YOLA DEVAM...

Belgelere dayalı yolsuzluk haberleri nedeniyle, geçtiğimiz günlerde polis baskınına uğrayan Karşı Gazete'ye baskı el altından sürüyor. Kapatma kararı olmamasına rağmen yayını bir süre durdurulan sonrasında ise erişimi bilinçli olarak kesintiye uğratılan Karşı Gazete, direnmeyi sürdürüyor.

KILIÇDAROĞLU İLE ANTALYA KAMPINDA KONUŞTUK...

Karşı Gazete'ye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da destek verdi. Partisinin Antalya kampını izleyen Karşı Gazete'nin yolsuzlukların üzerine cesurca gittiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, toplumu özgür medyaya yönelik baskılara karşı koymaya çağırdı.
Antalya kampında konuştuğumuz Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

KILIÇDAROĞLU: "KARŞI ÇIKMAYA DEVAM!"

"Karşı Gazete, 17/25 Aralık olaylarının üzerine cesurca giden bir yayın organı... Sadece bu iki alan değil, diğer  yolsuzluk olayları üzerine de, önemli Sayıştay raporlarının üzerine de gitti.  Baskı uygulandı...  İnternet üzerinden çaba harcıyor yayın yapıyor, ama internete de tahammül edemeyip, baskılar uygulandı. Mahkeme kararı olmaksızın kapatılmak istendi. Toplumun aydın olan her kesiminin bu tür demokrasi dışı uygulamalara tepki göstermesi gerekiyor. CHP olarak biz yasakçı bir düşünceye, anlayışa öteden beri karşı çıktık. Karşı çıkmaya da devam edeceğiz"

"HÜKÜMET, İNTERNET MEDYASINA BASKI UYGULUYOR"

"Medyası özgür olmayan bir  toplumun kendisi de özgür olmaz" diyen CHP Genel Başkanı, medyaya yapılan baskının demokrasi ile bağdaşmadığını vurguladı. Son dönemde baskının özellikle internet medyası üzerinde yoğunlaştığını söyledi.

"İKTİDAR, ELEŞTİRİYE TAHAMMÜL EDEMİYOR"

"Siyasal iktidar eleştiriye tahammül eden yapıda değil. Bir AKP devleti var. Tek parti devleti var. Bütün kurumları yönetmek istiyor.  Yargıyı, yasama organını, medyayı yönetmek ve kontrol altına almak istiyor. Eleştiri değil sadece  kendisine övgülerden oluşan bir medya yaratmak istiyor" diyen Kılıçdaroğlu, AKP'nin kendisine yakın medya gruplarına büyük mali olanaklar sağlarken, kendisini eleştirenlere de baskı uyguladığını ifade etti.  "AKP, muhalif medyanın ya kapanmasının ya da finansal darboğazına girmesinin yollarını arıyor. İlan yasakları var, internet yasakları var. Gazetecilerin işten atılmalarını sağlama yöntemleri var" diyen Kılıçdaroğlu, bu uygulamaların demokrasi ile bağdaşmadığı uyarısı yaptı.







Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM



    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'ndan polisin bastığı Karşı Gazete'ye övgü!" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ