close

Özdağ: Hükümet taviz vermezse PKK baharda ayaklanacak

KCK'nın 'Çözüm süreci'ne dair flaş açıklama yaparak vermek istediği mesajı, sürecin ve Türkiye'nin geleceğinin Prof.Dr.Ümir Özdağ ile konuştuk.
Ayşegül KASAP | RÖPORTAJ | KARŞI GAZETE

‘Çözüm süreci’ ile ilgili kritik gelişmelerin yaşandığı son günlerde KCK’dan  ‘Süreç bitme noktasında’ şeklinde bir açıklama geldi.

AKP’nin muhatap aldığı Öcalan’ın Kandil tarafından veto edildiği iddialarının ortaya atıldığı anlarda, KCK’dan gelen flaş açıklamanın ne anlama geldiğini ve Türkiye’yi nelerin beklediğini Prof.Dr. Ümit Özdağ’a sorduk.

İşte Özdağ’ın Karşı Gazete’ye yaptığı çarpıcı açıklamalar…

KCK flaş açıklama yaparak ‘15 Şubat’tan dolayı süreç bitme noktasında’ şeklinde açıklama yaptı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hiç şaşırtıcı değil. Cemil Bayık ve ekibinin zaten uzun zamandan beri sürecin bittiğine dair politikası var. Öcalan hapisten çıkmak için, hükümette seçimlerden dolayı suni teneffüs ve algı yönetimi teşvikleriyle süreci  ayakta tutmak istiyordu.

Kandil deniliyor ama Kandil yakıştırması doğru değil. Cemil Bayık daha doğru burada çünkü, Cemil Bayık’ın HDP’de uzantıları var, Türkiye’de Avrupa’da uzantıları var. Öcalan’ın da Kandil’de uzantıları var. Yani böyle iki ayrı blok yok. Onun için bu açıklama bana ters ve şaşırtıcı gelmedi.

PKK AYAKLANMA İLE SEÇİMİ ENGELLEYEBİLİR

Peki, bundan sonra Türkiye’yi nasıl bir süreç bekliyor?
Bundan sonra, Hükümetin yeni tavizler vermemesi durumunda, PKK ilk baharda hazırlanmış olduğu ayaklanma stratejisini uygulamaya geçebilir. Ve bu Türkiye’de seçimin gerçekleşmesini bile engelleyebilecek bir süreci dönemi ortaya çıkarabilir.

FİDAN SÜREÇ BİTTİĞİ İÇİN İSTİFA ETTİ

Türkiye hazır mı buna? Güvenlik birimleri hazır mı?

Güvenlik birimlerinin, Emniyet Genel müdürlüğünün, Genelkurmay Başkanlığının bu çalışma içerisinde olduğunu düşünüyorum. Hatta bir kaç gün önce Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı, MİT Müsteşarı’nın görevinde süreç bittiği için istifa ettiğini söyledi. Hiç de şaşırtıcı eğil demek ki…

DEMİRTAŞ, BAYIK İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR

Bugün Kandil’in Öcalan’ı veto ettiği şeklinde haberler vardı. Siz de az önce Kandil’in içinde Öcalan’ın bağlantıları var dediniz. O zaman bunun gerçeklik payı ne kadar? Ve HDP’nin de Kandil’den yana tavır aldığı söyleniyor. Tüm bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Doğru, HDP Kandil’in yanında yer alacak. Çünkü, ben uzun zamandan beri söylüyordum da kimse inanmak istemiyordu. Selahattin Demirtaş Cemil Bayık ile birlikte hareket ediyor.

ÖCALAN KANDİL’LE TERS DÜŞMEMEK İÇİN…

Peki, o zaman Öcalan’ın buradaki misyonu ne?

Öcalan bence şöyle bir süreç temsil edecek; Kandil’le bağlarını kopartmamak, açık bir şekilde ters düşmemek ve böylece tasfiye edilmemek için, ‘Ben aslında şöyle şöyle söylemiştim, Kandil haklıdır, benim çizgimdedirler’ şeklinde bir yorum yapacaktır muhtemelen. Şimdiye kadar yaptığı hep buydu çünkü.

Ayşegül KASAP | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Özdağ: Hükümet taviz vermezse PKK baharda ayaklanacak" hakkında Tweetler

    DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete