Bermuda AKP üçgeni: Erdoğan, 'Sır küpü' ve MİT TIR'ları

Erdoğan'ın "IŞİD'e silahı kim gönderiyor" diye sorması haklı olarak akıllara silah taşıdığı yalanlanamayan MİT TIR'larını getirdi.
DETAY HABER | KARŞI GAZETE

Erdoğan, Ankara'da Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile ortak basın toplantısında IŞID konusuna değinerek şu ifadeleri kullandı:


"DEAŞ (IŞİD) ümmetimizi parçalamanın gayreti içinde olan önemli bir virüstür. Başkaları aynı yolu izlemektedir. Bütün bu silah kaynakları, parasal kaynaklar nereden? Kendilerinin böyle bir kaynağı yok. Nereden geliyor? Bunun üzerinde ısrarla durulması lazım. Bu örgütün içinde yer alanlar herhalde burayı benimsediği için yer almıyor. Bu soruya da cevap bulmak lazım."

DENKLEMDEKİ MİT TIR'LARI 

Erdoğan bu ifadelerini dinleyince akıllara suçüstü yakalandığı iddia edilen MİT TIR'ları geliyor.

Konu kamuoyuna yansıdığında önce 'TIR'larda silah yok, battaniye ve çocuk bezi vardı' diyen Erdoğan, daha sonra TIR'ların aranma videosu da internete düşünce MİT TIR'larının içinde silah olduğunu itiraf etmek zorunda kalmıştı.

Ancak bu sefer de MİT TIR'larındaki silahların 'Türkmenlere yardım' için gönderildiği iddiasına sarılan Erdoğan, bölgede AKP hükümetinin görmezden geldiği Türkmenler tarafından da yalanlanacaktı.

Erdoğan'ın bu iddiasının ardından söz hakkı doğan 'Suriye Türkmen Meclisi' şu yanıtı vermişti:

'Bize ne TIR ne de silah geldi.'

SİLAH GÖNDERDİĞİNİZ(!) TÜRKMENLERE SINIRI NEDEN AÇMADINIZ?

Türkmenlerin bu açıklamasıyla iyice köşeye sıkışan AKP bu sefer 'MİT TIR'larında ne olduğu kimseyi ilgilendirmez' diyerek, konuyla ilgili yayın yasağı olduğunu hatırlatmayı tercih etti.

Dikkatlerin odaklanması gereken ayrıntı; Türkmenlere yardım gönderdiğini iddia eden Erdoğan nedense IŞİD saldırıları esnasında sınırı onlara açmayarak adeta Türkmenleri ölüme terk etti.

Madem MİT TIT'larında silah gönderilecek kadar Türkmenler düşünülüyordu, o zaman neden sığınmak istediklerinde Suriyelilere açılan kapılar Türkmenlere açılmadı?

Şimdi tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda aşağıdaki soru biraz ironik duruyor;

Sahi IŞİD’e silah ve para gönderen kim?

DETAY HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Bermuda AKP üçgeni: Erdoğan, 'Sır küpü' ve MİT TIR'ları" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ