Coş'un 'Gavat' ünü dünya sınırlarını aştı!

Britanya’nın saygın gazetelerinden The Independent, Sakarya Valisi Avni Coş’la ilgili bir Zaytung haberini paylaşan üniversite öğrencisinin bir yıl hapis cezasına mahkum edilmesini okuyucularıyla paylaştı.
Kendisini protesto eden bir yurttaşa ‘gavat’ demesiyle hafızalara kazınan dönemin Adana valisi Avni Coş, “Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, özerkliğini ilan etti. RTE’den daha forslu…” ifadesinin yer aldığı fotoğraflı Zaytung haberini paylaştığı için Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü birinci sınıf öğrencisi Meral Tutcalı’dan şikayetçi olmuştu. Mahkeme de bir yıl hapis cezası verip hükmün açıklamasını geri bırakmıştı.



“Türk öğrenci Twitter’da hicivsel haberi retweet ettiği için hapis cezası aldı” başlıklı haberde Tutcalı’nın “Böyle bir cezayı da hak etmediğimi düşünüyorum.

Gelecek güzel günlere olan umudumu yitirmedim” sözlerine yer veren The Independent, hükümetin sosyal medya üzerindeki baskı ve sansürüne de dikkat çekti.

"TUTCALI, YÜZLERCE KİŞİDEN SADECE BİRİ"

Tutcalı’nın hükümeti sosyal medyadan eleştirenlere verilen cezalar dizisinin bir parçası olduğu belirtilen haberde, “Büyük eylemlerin yaşandığı 2013 yılı ve sonrasında sosyal medyadan eylemler hakkında bilgi paylaşan yüzlerce kişi tutuklandı” denildi.

Sosyal medyaya getirilen sansürün de unutulmadığı haberde, “Erdoğan sosyal medya için “Toplumun baş belası” demiş, Facebook, Twitter ve YouTube gibi siteler geçen ay, Haziran’daki genel seçimler yaklaşırken engellenmişti” ifadeleri kullanıldı.

"İNTERNET GÜVENLİK FİRMALARININ YARDIMIYLA SANSÜR DELİNDİ"

The Independent, hükümetin engellemelerine karşı Hotspot Shield gibi internet güvenlik firmalarının vatandaşların sansürü aşabilmesi için Türkiye’deki kullanıcılarına bedava hizmet sunduğunu da ekledi.

Kaynak: Diken

    :

    :

    :

    :

    "Coş'un 'Gavat' ünü dünya sınırlarını aştı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ