Hangi dernek Meclis Komisyonu'nu neden protesto etti?

Kadına yönelik şiddetin araştırılması için kurulan Meclis Komisyonu'nda ilginç bir gelişme yaşandı. Bilgisine başvurulmak üzere davet edilen dernek, bakın hangi gerekçe ile gelmeme kararı aldı...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

KADINA ŞİDDETİ ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU AİLESİ ÇÖZECEK!


Kadına yönelik şiddetin nedenlerinin araştırılması ve önlenmesi için kurulan araştırma komisyonunun davet ettiği derneklerden biri, komisyonu protesto etti. 

Perşembe günü bilgisine başvurulması planlanan Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği yetkilileri, komisyonu arayarak "toplantıya katılmayacaklarını, komisyon çalışmalarını protesto ettiklerini" söyledi. 

Protestonun nedenini, dernek yetkilileri ile görüşen Karşı Gazete öğrendi. Gazetemize bilgi veren Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği yetkilisi, komisyonun kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla kurulduğunu; komisyona bu konu ile ilgisi olmayan dernek ve oluşumların davet edilmesinin ise bu amaca hizmet etmediğini söyledi.

"Kadına yönelik şiddetle mücadele eden birçok dernek olmasına karşın, Mor Çatı ya da Kadın Dayanışma gibi... Bu dernekler komisyona çağrılmadı.

Onların yerine asıl çalışma alanı şiddet olmayan, seçmece,  başka dernekler çağrıldı. Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda çalışan bu dernekler, oluşumlar yerine bizim çağrılmamız da doğru değildi... Bu derneklerin çağrılması da... " diyen yetkili, bu nedenle komisyonu protesto ettiklerini ve perşembe günü  yapılacak toplantıya katılmayacaklarını açıkladı. 



ERDOĞAN'IN KIZLARI İLE DAVUTOĞLU'NUN EŞİ...


Perşembe günkü komisyon toplantısına Kadın ve Demokrasi Derneği ( KADEM), Kadın Merkezi Vakfı (KAMER), Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği, Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği (KASAD-D) temsilcileri katılacak.





HÜKÜMETE YAKIN DERNEKLER ASIL, DİĞERLERİ "SOS"...


KADEM yönetiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı  Sümeyye Erdoğan'ın da adı geçiyor. Erdoğan'ın kadına yönelik bakışını savunan bu dernek, 'toplumsal cinsiyet eşitliği' yerine 'toplumsal adalet kavramı'nı savunuyor. Bu söylemin yaygınlaşması için Mart ayında yapılacak kongrenin düzenleme kurulundaki isimlerden biri de Erdoğan'ın diğer kızı Esra Albayrak...

KASAD-D (Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği) ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi doktor Sare Davutoğlu’nun kurucu üyeleri arasında yer almasıyla biliniyor.

Türkiye Kadın Muhtarlar  Derneği'nin ise şiddetle mücadele konusunda yaptığı çalışmalar ve komisyona hangi bilgileri vereceği de merak konusu...

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Hangi dernek Meclis Komisyonu'nu neden protesto etti?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ